of 59162 LinkedIn

Nieuwe Kinderombudsman: Margrite Kalverboer

De 55-jarige Kalverboer was als eerste voorgedragen door twee commissies in de Kamer.
5 reacties

Margrite Kalverboer is de nieuwe Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft haar dinsdag gekozen uit twee kandidaten. In een geheime stemming kreeg ze 78 stemmen. Haar tegenkandidaat Carla van Os kreeg dertien stemmen.

Opvolgster Marc Dullaert
De 55-jarige Kalverboer was als eerste voorgedragen door twee commissies in de Kamer. Beide kandidaten studeerden onder meer orthopedagogiek in Groningen en zijn goed thuis in het vreemdelingenrecht voor kinderen. Kalverboer is nu bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De post kwam vrij, omdat de termijn van Marc Dullaert niet werd verlengd. Hij werd vijf jaar geleden de eerste ombudsman die speciaal opkomt voor de belangen van kinderen. De beëdiging vindt later plaats. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerbert Goedhart op
@Doeterniettoe. Ombudsman van Zutphen heeft zich als rechter herhaalde malen zeer negatief uitgelaten over de PVV en Wilders. Dus objectief en onafhankelijk is hij bepaald niet.
De nieuwe kinderombudsman is in haar vorige functie zeer actief bezig geweest met kindervluchtelingen en heeft daar zeer uitgesproken, linkse opvattingen over.

Het is daarmee wel duidelijk wat voor duo hier zit. Twee activisten met linkse, bijna extreme opvattingen mogen nu van de Kamer leiding geven aan het instituut Ombudsman. Opnieuw een affront naar wat het merendeel van de Nederlandse bevolking vindt en denkt.
Door KoosZ op
Kalverboerin dus.
Door doeterniettoe (-) op
Nou gefeliciteerd dan maar, dat je het de overheid en politiek erg lastig mag maken als dat nodig is en goed opkomt voor kinderen.

@Pluim:
Get a life.
Door P. Pluim op
Een linkse activiste met een linkse geschiedenis in het kinderasielrecht. Partijdiger kun je het niet maken. Dus die dame is ongeschikt voor deze functie. De praktijk zal dat ook uitwijzen.
Door Henk Jeurink (Gepensioneerde) op
Ik heb met blauw geërgerd aan het stemgedrag van een aanzienlijk deel van de kamer. Die mentaliteit sluit naadloos aan bij de huidige 'democratie' in de Oekraïne. Wat voorbeeldfunctie