of 63428 LinkedIn

Nieuwe coalitie in Arnhem

VVD, GroenLinks, PvdA en Arnhem Centraal vormen de nieuwe coalitie in de Gelderse hoofdstad. Het Arnhemse college viel begin deze maand uit elkaar.
Reageer

VVD, GroenLinks, PvdA en Arnhem Centraal vormen de nieuwe coalitie in de Gelderse hoofdstad. Het Arnhemse college viel begin deze maand uit elkaar nadat VVD, GroenLinks en PvdA voor de tweede keer in deze collegeperiode het vertrouwen in D66 opzegden, omdat die partij alleen aan zichzelf zou denken. Met toon en inhoud zit het in de nieuwe coalitie wel goed, aldus de fractievoorzitters donderdagmorgen.

Nieuwe wethouder
Bob Roelofs, griffier bij de provincie Gelderland, neemt als wethouder voor de lokale partij Arnhem Centraal zitting in het college. Hij komt in de plaats van wethouder Hans de Vroome (D66). De andere wethouders, Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks), Roeland van der Zee (VVD), Martien Louwers (PvdA), Ronald Paping (GroenLinks) en Jan van Dellen (VVD), keren terug in het nieuwe college.

Afvalbeleid
Roelofs gaat zich onder andere buigen over het afvalbeleid, al jaren een strijdpunt in Arnhem. Vorige week stemde een meerderheid van de Arnhemmers tijdens een referendum nog tegen het huidige systeem waarbij de vervuiler betaalt. Roelofs was tot 2016 actief voor D66 in Arnhem. (ANP/redactie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners