of 59179 LinkedIn

Nieuwe burgemeester Zaanstad komt later

De benoeming van een nieuwe burgemeester in Zaanstad gaat langer duren dan verwacht. Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken de procedure van de benoeming tijdelijk stilgelegd. Reden voor de vertraging is dat verscheidene kandidaten zich "om persoonlijke redenen" hebben teruggetrokken uit de race..
Reageer

De benoeming van een nieuwe burgemeester in Zaanstad gaat langer duren dan verwacht. Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken de procedure van de benoeming tijdelijk stilgelegd. Reden voor de vertraging is dat verscheidene kandidaten zich "om persoonlijke redenen" hebben teruggetrokken uit de race, aldus de provincie Noord-Holland donderdag.

Te weinig kandidaten

Er zijn volgens de vertrouwenscommissie daardoor te weinig kandidaten om een keuze te kunnen maken. Medio maart 2017 zal de procedure worden hervat, maakte de provincie bekend. Zittend burgemeester Geke Faber (PvdA), besloot dit voorjaar om haar functie per 1 oktober vervroegd neer te leggen. Later werd besloten dat Faber tot 1 december zal aanblijven als waarnemend burgemeester. In november wordt overlegd over de benoeming van een nieuwe waarnemend burgemeester.

 

Geen relatie met Poelenburg

Volgens een woordvoerder is er geen relatie tussen de recente problemen in de Zaandamse wijk Poelenburg en het intrekken van de sollicitaties. De kandidaten hadden zich al teruggetrokken voordat de problemen nationaal in het nieuws kwamen. Eerder vandaag erkende de belangrijkste aanstichter van de problemen, vlogger Ismaïl Ilgun uit Zaandam, dat hij "fouten heeft gemaakt" en dat hij daarvan heeft geleerd. De 19-jarige jongen schreef woensdagavond op zijn Facebookpagina dat hij "dom gedrag heeft getoond" en "bepaalde dingen online heb gezet die beter niet konden". (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.