of 63908 LinkedIn

Nieuwe baan voor vertrekkend burgemeester Wolfsen

'Het werk dat Sena voor artiesten en platenmaatschappijen verricht is ontzettend belangrijk', aldus Aleid Wolfsen bij de bekendmaking van zijn nieuwe baan.
5 reacties

Aleid Wolfsen gaat aan de slag als voorzitter van de Raad van Toezicht van Sena. De vertrekkend burgemeester van Utrecht volgt bij de rechtenorganisatie voor artiesten en producenten Ed Nijpels op.

Ideale kandidaat

Volgens de Raad van Toezicht van Sena is Wolfsen door zijn juridische, politieke en bestuurlijke ervaring de ideale kandidaat. Wolfsen maakte in het voorjaar bekend dat hij niet voor een nieuwe termijn van 6 jaar benoemd wilde worden als burgemeester van Utrecht. Hij struikelde tijdens zijn burgemeestersperiode van de ene naar de andere affaire. Wolfsen wordt opgevolgd door Jan van Zanen.

Muziekliefhebber

,,Het werk dat Sena voor artiesten en platenmaatschappijen verricht is ontzettend belangrijk. Als voorzitter van de Raad van Toezicht kan ik mijn kennis en ervaring inzetten in een omgeving waar ik als muziekliefhebber grote belangstelling voor heb'', zegt Wolfsen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
gelet op de vele kritische noten, zou ik van Binnenlands Bestuur willen zien wat nu een voorzitter van de Raad van Toezicht van b.v. een Sena (maar ook van alle overige 350 ZBO's) per jaar verdient. En hoeveel oud-politici op die baantjes zitten. En niet minder interessant is om ook te kijken naar de andere leden van de Raden van Toezicht maar ook van de Raad van commissarisen. Ik schat in dat deze structuur de belastingbetaler per jaar ca. 10 miljard kost, vergeleken met het onderbrengen bij een ministerie, provincie of grote gemeente.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Baantjestoeschuiverij Nijpels en faalburgemeester past goed samen.
Door Janus op
Volgens de Raad van Toezicht van Sena is Wolfsen door zijn juridische, politieke en bestuurlijke ervaring de ideale kandidaat. Met deze zin geeft de Raad van Toezicht al aan dat de benoeming van Wolfsen een lachertje is.
a. als burgemeester faalde, dus welke bestuurlijke ervaring?
b. juridische ervaring. Hij was rechter en dat zijn nu niet de bloem der natie, zie de huilende Hendriks... hoewel zij er anders over denken. Zie vaak de niet kloppende vonnissen en motivatie van deze vonnissen.
c. politieke ervaring: bestaat alleen maar uit het netwerken waarin politici elkaar de bal toespelen hoe slecht ze ook functioneren. Terwijl de gewone man bij slecht functioneren wordt weggewerkt. of wanneer hij zijn leidinggevende niet aanstaat wordt ontslagen.

Het is jammer voor dit soort gasten dat Nederlanders steeds slimmer worden en dit soort strapatsen steeds beter doorhebben.

Kortom: Een burgemeester die disfunctioneert wordt aan het werk geholpen. Iets wat je van de vvd zou verwachten maar niet bij de PvdA...
Door Willem op
Met dank aan het Old Boys Network, kneus of niet.
Door Ruben (Utrecht) op
Zo gaat dat in het "ons kent ons" wereldje. Na te zijn mislukt als burgemeester, is er snel een duurbetaald baantje geregeld voor Wolfsen. Bij de door de overheid in het leven geroepen, maar totaal overbodige Sena (want had gewoon bij Buma/Stemra ondergebracht kunnen worden). Vast geregeld door partijgenoot minister Bussemaker. Zoals staatssecretaris Dijkstra een baantje regelde voor haar frauderende voorganger Verdaas bij de Wageningen Universiteit.