Advertentie

Nieuw gemeentehuis Waalre toch op zelfde plaats

Vanwege de emotionele waarde van het oude raadhuis wordt voorgesteld om resterende elementen in te passen in de nieuwbouw.

10 april 2015

Het nieuwe gemeentehuis van Waalre komt wellicht toch op de plek van het afgebrande gemeentehuis. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de locatiekeuze te heroverwegen en te kiezen voor de pittoreske plek van het oude monumentale gemeentehuis in de bossen tussen Aalst en Waalre.

Oude gevels
Vanwege de emotionele waarde van het oude raadhuis wordt voorgesteld om resterende elementen in te passen in de nieuwbouw. Enkele gevels van het oude gemeentehuis staan nog overeind. Het monumentale gemeentehuis van Waalre werd in de zomer van 2012 verwoest door een aanslag. Er reden twee auto's naar binnen en het gemeentehuis brandde uit. De aanslag is nooit opgehelderd.

Nieuwbouw op de oude plek kost ten minste 9 miljoen euro, volgens het voorstel. De gemeenteraad vergadert op 21 april over het plan. De nieuwbouw kan nog wel even duren. Naar verwachting kan er pas volgend jaar een architect aan de slag. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Het is al jaren bekend dat de aanslag nooit wordt opgehelderd , het kamp volk heeft toch nooit iets gedaan bij de overheden en doen zoiets niet !!!



woonwagen / autosloper
http://www.studiokoning.nl/Foto_24/De_Bunker_Osd …

Ik wil graag voorstellen dit nieuwe gemeentehuis geheel in beton uit te voeren, voorzien van een ophaalbrug en schietgaten. Tenslotte weet je nooit of er weer boze kampers (woonwagenbewoners) naar binnen willen rijden.
Dick O. / medewerker Rijkswaterstaat
@ Jan zie hier: http://www.ed.nl/algemeen/binnenland/moeite-met- …

De Volkswagen Touran die bij de brandaanslag is gebruikt kwam van een woonwagenkamp in Sint Michielsgestel.
Advertentie