of 62812 LinkedIn

Nieuw college Amersfoort in verschiet

Het stadhuis van Amersfoort
Het stadhuis van Amersfoort
4 reacties

Amersfoort krijgt waarschijnlijk weer een nieuw college. De fracties van de vier grootste partijen in de raad, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, hebben de intentie uitgesproken om samen een coalitie te vormen. Dat maakte de informateur Jan van Bergen dinsdagmiddag bekend.

Samenwerking VVD en GroenLinks
Opvallend in de nieuwe coalitie is dat de twee kemphanen VVD en GroenLinks opnieuw gaan samenwerken. In december viel het college doordat de VVD het vertrouwen opzegde in coalitiepartner GroenLinks. 
De raad verwierp deze maand het voorstel van een andere informateur om een minderheidscoalitie te vormen. Die informateur zag geen kansen meer voor samenwerking van VVD en GroenLinks.

Tumulteuze raadsvergadering
Direct na de tumultueuze raadsvergadering stapte GroenLinks-wethouder Van 't Erve op. Eind vorig jaar lekte ook een vertrouwelijk verslag van het functioneringsgesprek van burgemeester Lucas Bolsius uit.

Hete aardappelen doorgeschoven
Of de beoogde nieuwe coalitie een kans maakt is afwachten. Fractievoorzitter Roland Offereins van de CDA uitte de eerste kritiek al voordat de informateur naar buiten kwam met zijn voorstel. Volgens Offereins worden ,,de hete aardappelen doorgeschoven naar een volgende periode".
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door erikje op
Het enige dat telt is het eigen inkomen of status.
Snel over de schijn tegenstelling heen stappen.

Erikje
Door F. Saarloos (gepensioneerd) op
Eerst valt de coalitie doordat m.n. de VVD en GL niet meer door één deur konden.
Dan zijn de PvdA en VVD tegen het voorstel om het hoofdpijndossier "Hogeweg" uit de controversiële sfeer te halen, dit in tegenstelling met GL en D66.
Wat is dit voor een soap. Het heeft niets meer te maken met een fatsoenlijk stadsbestuur waar toch één van de eerste vereisten is dat coalities met de neuzen dezelfde kant uit wijzen.
Door W.J. van Dijen op
Hiermee krijgt de VVD toch haar zin. Frappant hoe GroenLinks is bijgedraaid. 180 graden!. Partijbelang gaat hier voor Amersfoort-belang. Met de eerste huurders / eigenaren van de panden langs de Stationsstraat werd de ontsluiting van de omgeving via de Kersenbaan afgesproken. Dit werd een lange termijn project. Nu de huurders van het eerste uur bijna allemaal de panden hebben verlaten wordt dit project blijkbaar in de ijskast gezet en de tunnel in de West-tangent doorgedrukt. Het blijft pappen en nathouden en de stad lijdt er onder. Het P en R terrein bij de Hertenkop is blijkbaar voor niets aangelegd. Het wordt tijd dat onteigende bezitters van gronden voor plannen welke niet doorgaan extra schadeloos worden gesteld om bestuurders er van te doordringen dat hun beleid en beslissingen niet zo maar vrijblijvend zijn.
Door Hans van Wegen / BPA (Burger Partij Amersfoort (BPA)) op
Eerst Amersfoort weer socialer, want het de CDA wethouder ging veel te ver in het sluiten van alle Buurthuizen en wijkwinkels.
Verder eerst de grote financiele verliezen in Vathorst en het CSG gebied (meer dan 100 miljoen) op een rijtje.
En de winkels meer open in het weekend. Dat laatste was met de CU nooit gelukt in de Kei-stad. We zijn namelijk een sterke Regio gemeente en geen Veluwe gemeente meer.