of 63998 LinkedIn

Nachtsluiting en alcoholverbod in Arnhems park

Jongeren komen samen in Park Sonsbeek in Arnhem
Jongeren komen samen in Park Sonsbeek in Arnhem Foto: Shutterstock
Reageer

Park Sonsbeek in Arnhem gaat vanaf dinsdag dagelijks tussen 23.00 en 05.00 uur dicht, heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Ook geldt een alcoholverbod tussen 20.00 en 05.00 uur.

Overlast

In het park worden al wekenlang in de avonden en nachten feesten gehouden, die veel jongeren uit Arnhem en omliggende gemeenten aantrekken. ‘Bij die feesten wordt geen afstand gehouden, is sprake van overmatig alcohol- en drugsgebruik, aanhoudende overlast voor omwonenden en moeten handhaving en politie geregeld ingrijpen’, stelt de gemeente.

 

Vechtpartij

Bij een nachtelijk feest in het park vond recentelijk een vechtpartij plaats waarbij zo'n honderd mensen betrokken waren. De gemeente vreest bovendien dat de aantrekkingskracht van het park alleen maar groter wordt nu de zomervakantie in de regio Arnhem is begonnen.

 

Gezondheidsrisico’s

‘De aanhoudende stroom feesten is niet alleen van grote overlast voor omwonenden, maar zorgt ook voor onacceptabele gezondheidsrisico's. De bezoekers maken dit park 's nachts te gevaarlijk’, zegt burgemeester Marcouch in een verklaring. Hij roept ouders op te weten waar hun kinderen uithangen en ze er op aan te spreken. ‘Des te groter de kans op open scholen na de zomer’, aldus de burgemeester. De nachtsluiting en het alcoholverbod duren tot zeker 30 september. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners