of 62812 LinkedIn

'Mogelijk weer beperking aan grootte samenkomsten'

Het kabinet bekijkt of er weer beperkingen nodig zijn voor het aantal mensen dat maximaal bij elkaar mag komen. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van De Telegraaf. Na forse beperkingen aan het begin van de coronacrisis werd de limiet voor groepsgroottes in de zomer losgelaten, mits mensen op 1,5 meter afstand blijven.
© Shutterstock
5 reacties

Het kabinet bekijkt of er weer beperkingen nodig zijn voor het aantal mensen dat maximaal bij elkaar mag komen. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van De Telegraaf. Na forse beperkingen aan het begin van de coronacrisis werd de limiet voor groepsgroottes in de zomer losgelaten, mits mensen op 1,5 meter afstand blijven.

Privésfeer

Maar nu blijkt dat vooral in de privésfeer het aantal besmettingen stijgt, omdat mensen te dichtbij komen of elkaar omhelzen. Het gaat dan om verjaardagen, barbecues, maar ook om bijeenkomsten als een begrafenis of bruiloft.

 

Flinke waarschuwing

Het is nog niet duidelijk of en in hoeverre deze versoepeling wordt teruggedraaid. Het kabinet besluit dat dinsdag. Mogelijk blijft het bij een flinke waarschuwing. In ieder geval vindt het kabinet dat er iets moet gebeuren om de verdergaande verspreiding van het virus tegen te gaan.

 

Lokale maatregelen

Amsterdam en Rotterdam willen met eigen lokale maatregelen komen, zeggen bronnen, omdat het virus hier sneller om zich heen grijpt dan elders. Het is nog niet duidelijk wat deze maatregelen inhouden. De twee steden kondigen de maatregelen mogelijk ook dinsdag aan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
@Ben
Voor een stuk kan ik uw betoog begrijpen, maar de zwakke schakel is de collectieve verantwoordelijkheid van burgers zelf, die niet voldoende is na de versoepelingen, om te voorkomen dat de Zorg wederom overbelast wordt, al beland je niet op de IC, maar in een bed buiten de IC.
Bij meer besmettingen kan dit aantal op IC zo weer omhoog vliegen en u heeft ook geen blikken personeel om overal uit te delen waar nodig. De oorzaken van de verhoogde besmettingen zijn toch de particuliere samenkomsten bij aanwijsbare groepen en in het algemeen nog onvoldoende rekening gehouden wordt met deze pandemie.

De drama's in ziekenhuizen en verpleegtehuizen en tehuizen in het algemeen, dat mensen hun dierbaren niet kunnen zien en behoorlijk afscheid van konden nemen, zal voor velen een trauma betekenen. Dat gebeurde niet bij een griepgolf.

Hoe dan ook eist deze pandemie veel ziektedagen op en dat zal heel veel duiten kosten en werkgevers voor grote problemen plaatsen. Als je een griep te pakken hebt weet je wel dat bij een gezond persoon en niet heel oud, of met onderliggende kwalen, dit na redelijk korte tijd over is. Bij Corona verloopt het herstel bij een deel, heel wat moeizamer en zelfs zeer wel mogelijk, schade van blijvende aard.

Met de Goden niet verzoeken en gezond verstand gebruiken, hoeven de besmettingsaantallen niet te blijven groeien, een tweede golf niet te komen en economie verder niet onderuit gehaald te worden.

Het mag duidelijk zijn dat handhavers ook hun gezond verstand moeten gebruiken en niet irreëel moeten handelen, wil men draagvlak houden, voor zover die er is en draagvlak ontwikkelingen, voor zo ver die nog hoog nodig is. Kortom we oogsten wat we zelf zaaien en we zijn hier geen politiestaat en helaas in hoge mate een los zand samenleving geworden, met ieder voor zich en God en/of Staat voor ons allen mentaliteit.

Het is echt te hopen, dat een adequaat team bezig is voor de regering, om een goed draaiboek te maken, met alle voortschrijdende inzichten tijdens verloop van deze pandemie, voor een volgende epidemie, of pandemie, zodat dan de zaken een heel stuk beter starten en verlopen. Het lijkt erop, dat uitbraken van diverse aard, zich meer gaan aandienen in delen van de wereld, tot en met hele wereld.
Door ben (jurist) op
Ja, er zijn mensen dood gegaan met corona en heel weinig puur en alleen aan corona. En ja er is een kleine groep mensen die er hele nare gevolgen zoals longschade en vermoeidheid aan over hebben gehouden. Eerst was de focus gericht op het niet overbelast laten raken van de IC en dat doel is bereikt. Nu ligt er nog een hele kleine groep, een stuk of 36, in de IC en er gaat praktisch niemand meer dood aan Corona. Er worden veel meer mensen getest en die testen zijn erg onaccuraat en mensen die positief gestest zijn worden opeens 'patienten'genoemd. Rechtvaardigd dit de spoedwet en alle draconische maatregelen? Is dit nog proportioneel of evenredig? En waarom zulke onversneden angstaanjagerij door de regering en de media zonder enige nuancering of wijzen naar de weg naar normaal? Waarom moet half Nieuw Zeeland in de lockdown voor 4 'besmettingen'? Waarom wordt gesproken over 'quarantaine inrichtingen' en dwangmaatregelen? Waarom wordt in Australië een meisje bij de keel gepakt door een agent omdat ze geen mondkapje draagt in de open lucht? waarom gebruiken de Democraten in de VS lockdowns als politiek wapen tegen Donald Trump? Waarom vindt Mark Rutte Corona de ergste bedreiging na de tweede wereldoorlog. Nederland heeft de oorlogshandelingen in Indie meegemaakt en de Koude oorlog met gevaarlijke crises als de Cuba crisis en de oliecrisis. Waar blijft de overheid die rust uitstraalt en hoop geeft? Ze komen alleen maar met dwangmaatregelen en angstsecnario's. Het is tijd dat burgers gaan nadenken. Dat maakt je niet meteen tot een complotdenker.
Door Andre op
Het virus is binnengekomen door reizigers en vakantiegangers. Wat doen we net voor de vakantieperiode. Alles weer op geel zetten en maar reizen jongens en vooral wijzen naar de agrarische sector en nertsenhouderijen. Laat alle rijke vakantiegangers de rekening van de corona crisis betalen en laat de mensen die iets bezitten en zich keurig aan de regels houden met rust.
Door Mark op
Probeer je te verdiepen in de materie. Er is heel veel, maar dan ook heel veel bekend. Is het virus dodelijker dan de griep of niet, wat test nu de test nu precies (of niet).
Begin eens bij de site van het RIVM. Daar staat al heel veel.
Door ben (jurist) op
Corona is niet het gevaar maar de overheid. Minder doden dan bij de griepepidemie en daarvoor wordt de economie en de maatschappij en mensenlevens verwoest. Dit gaat niet over corona, dit gaat over macht, controle en onderdrukking.

Vacatures

Van onze partners