of 65378 LinkedIn

Moeizame samenwerking politie en BOA's

BOA's houden toezicht op straat en houden zich bezig met onder meer het bestrijden van overlast en parkeercontroles. Volgens onderzoeker Bas van Stokkom verloopt de samenwerking tussen politie en BOA's moeizaam.
2 reacties

De samenwerking tussen de politie en het gemeentelijk stadstoezicht in de grote steden laat te wensen over. Een van de oorzaken is dat politiemensen vooroordelen hebben over de zogeheten Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's), bijvoorbeeld over hun vermeende gebrek aan daadkracht. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen in opdracht van het Programma Politie & Wetenschap.

Moeizame samenwerking
BOA's houden toezicht op straat en houden zich bezig met onder meer het bestrijden van overlast en parkeercontroles. Volgens onderzoeker Bas van Stokkom verloopt de samenwerking tussen politie en BOA's moeizaam, terwijl er juist sprake zou moeten zijn van ondersteuning en uitwisseling.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door G. Hogebrug (Inspecteur Drank- en Horecawet/BOA APV) op
Hierbij kan ik meedelen dat dit niet alleen in de grote steden speelt, maar ook in de dorpen en wat kleinere steden met enkele uitzonderingen daar gelaten.
Het is nu eenmaal zo, dat waar de een zich terugtrekt een ander dit opvult en gemeenten zich genoodzaakt zien dit aan te vullen omdat er anders een gat onstaat.
Gelukkig mogen we zien dat op het gebied van opleidingen er een gunstig beleid gevoerd wordt.
Zielige vooroordelen en uitlatingen met een beperkte strekking, zoals ten Doeschate uitspreekt, maken duidelijk dat er in de lande bij het gewone publiek geen of weinig kennis is van hetgeen de Buitengewoon Opsporingsambtenaar doet of oplost voor de burger.
We hoeven geen gelijke te zijn aan de hermandad en dat kan ook niet, maar laten we in ieder geval normaal met elkaar praten en zien waar we elkaar kunnen helpen.
Door Wiet ten Doeschate (directeur/eigenaar ixad, vormgeving-communicatie-marketing) op
Gelukkig, ik dacht dat ik een van de weinigen was met vooroordelen ten aanzien van BOA's, Beperkt Opgeleide Ambtenaren in een operettepolitiepak. Wanneer gaan bestuurders inzien dat het aanzien en de autoriteit van de politie geschaad worden door het loslaten van dit soort Bekeuring Overhandigende Ambtenaren op de brave burgerij?