of 62284 LinkedIn

Moeizaam gesprek Waalre over woonwagenkamp

De kampbewoners zijn boos omdat burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre in de pers twijfels heeft geuit over het bestaansrecht van woonwagencentra.
2 reacties

Een gesprek tussen burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre en de bewoners van het woonwagenkamp in de gemeente is dinsdag ‘moeizaam’, ‘emotioneel’ en ‘niet altijd even makkelijk’ verlopen. De deelnemers hebben dat dinsdag gezegd na afloop.

Bestaansrecht woonwagencentra
De woonwagenbewoners zeggen stellig dat het gesprek geen enkel nut had. De burgemeester had de bewoners uitgenodigd omdat ze in de pers lieten weten een gesprek met hem te willen. De kampbewoners zijn boos omdat de burgemeester in de pers twijfels heeft geuit over het bestaansrecht van woonwagencentra, omdat de politie dagelijks op het kamp surveilleert en omdat er in een nieuw bestemmingsplan op het kamp geen plek meer is voor hun schuren.

Afstand genomen

Alle onderwerpen zijn aan de orde geweest, aldus de deelnemers aan het gesprek dat 2 uur duurde. De Wijkerslooth zei na afloop dat hij betreurt dat zijn uitlatingen in de pers ongelukkig zijn aangekomen. Hij is overtuigd dat hij met de bewoners op de goede weg is om de betrekkingen goed te herstellen. De burgemeester ging niet in op vragen. Advocaat Peter van de Laar zegt dat de burgemeester afstand heeft genomen van een steeds nadrukkelijker verband dat wordt gelegd tussen het woonwagenkamp en de aanslag op het gemeentehuis in juli.

Aangifte van discriminatie

De woonwagenbewoners lieten geen enkele twijfel bestaan: ,,De burgemeester ging niet in op onze vragen en hield de kaken stijf op elkaar. We hadden er meer van verwacht. Ik zie geen enkele verbetering’’, aldus bewoner Wesley van de Wouw. De bewoners zijn van plan hun aangifte tegen de burgemeester wegens discriminerende uitlatingen in de pers alsnog in te dienen. Ze dreigen woonwagenbewoners uit andere steden op te trommelen voor een demonstratie als plannen om woonwagencentra te sluiten, concreter worden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk (harder werker) op
Christine for preseident !!!
Door Christine (reaguurder) op
Zo gaat het altijd met die lui. Dreigen en geweld gebruiken. Mensen om de haverklap intimideren en schreeuwen dat ze gediscrimineerd worden. Ze blèren zo hard dat de softies niet doorhebben wat voor bende het is. Huilie huilie doen terwijl het een stelletje asocialen zijn met nul interesse in de samenleving, in de maatschappij. Enkel eigenbelang en als je niet doet wat ze zeggen steken ze je huis in de brand of iets dergelijks. Ik vind het heel dapper van de burgemeester dat hij zich durft uit te spreken en hoop dat hij doorzet. Het wordt tijd dat heel bestuurlijk NL eens gaat samenwerken hierin en nee zegt tegen alle intimidatie, criminaliteit etc. Aanpakken die handel.