of 59162 LinkedIn

Mink treedt af als wethouder Arnhem

Alex Mink treedt af als wethouder in Arnhem

Alex Mink treedt af als wethouder in Arnhem. De SP gaat op zoek naar een opvolger. Dat maakte Mink dinsdagmiddag bekend in een persverklaring.

Onjuiste informatie
Al enige tijd stond zijn functioneren ter discussie. De SP’er overleefde in de gemeenteraadsvergadering van 21 maart ternauwernood een motie van wantrouwen. Directe aanleiding voor zijn vertrek is een interpellatiedebat dat 21 maart plaatsvond over het bestemmingsplan Fluvium. Een groot deel van de raad voelde zich niet goed geïnformeerd door de wethouder. Op basis van de juiste informatie hadden ze mogelijk een ander besluit genomen over het bestemmingsplan voor het gebied. De volledige oppositie keerde zich tegen de wethouder. De coalitiepartijen D66 en ChristenUnie gunden Mink het voordeel van de twijfel.

Broos vertrouwen
Een week later schrijft Mink dat het interpellatiedebat de aanleiding is geweest nu terug te treden. ‘Ik had een fout gemaakt door de raad niet volledig te informeren in het dossier Fluvium. Dat heb ik erkend. Na afloop van het debat bleek dat een motie van wantrouwen het niet haalde, maar het vertrouwen in mij is broos geworden’, schrijft Mink. ‘Ik heb mij afgelopen week beraden en mij afgevraagd of ik onder deze omstandigheden goed kan blijven functioneren als wethouder en werken aan herstel van vertrouwen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het beter is voor de stad, en voor mijzelf, dat ik ruimte maak voor iemand anders.'

Zoektocht opvolger
De portefeuilles van Mink zijn ruimtelijke ordening, mobiliteit, personeel en organisatie, project Malburgen, en project Presikhaaf, vergunningen en  handhaving. Ook was hij wijkwethouder van St. Marten Sonsbeek, Malburgen en Rijkerswoerd. Totdat een opvolger benoemd is zullen de zittende collegeleden die portefeuilles overnemen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Pluim op
Een schande voor het openbaar bestuur een dergelijke wethouder, die in alles verkeerd is en verkeerd handelt. Een zegen voor Arnhem, nu deze slechte wethouder is afgetreden.