of 62284 LinkedIn

Minister Ollongren weer terug op haar post

Minister Kajsa Ollongren (BZK) is teruggekeerd op haar post. Sinds november was ze wegens ziekte afwezig. Ze neemt vrijwel al haar taken weer over. Minister Wouter Koolmees (SZW) blijft voorlopig viceminister-president.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken is teruggekeerd op haar post. Sinds november was ze wegens ziekte afwezig. Ze neemt vrijwel al haar taken weer over. Minister Wouter Koolmees (SZW) blijft voorlopig viceminister-president.

Staatssecretaris

Dat heeft de rijksvoorlichtingsdienst vanochtend bekendgemaakt. Minister Raymond Knops, minister Stientje van Veldhoven en minister Ank Bijleveld − die de taken van Ollongren tijdelijk hadden waargenomen − worden daarvan vandaag ontheven. Zij worden weer benoemd tot staatssecretaris van Binnenlandse Zaken (Knops) en van Infrastructuur en Waterstaat (Van Veldhoven). Minister Bijleveld kreeg de verantwoordelijkheid over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ook zij wordt vandaag van deze taak ontheven.

 

Spoedwet

Knops heeft in zijn hoedanigheid als minister van Binnenlandse Zaken de tijdelijke spoedwet digitale beraadslaging en digitale besluitvorming in sneltreinvaart door de Tweede en Eerste Kamer geloodst. Deze wet is donderdag van kracht geworden zodat gemeenteraden en Provinciale Staten ondanks de RIVM-richtlijnen rechtsgeldige besluiten kunnen nemen zonder fysiek bij elkaar te komen. Van Veldhoven maakte begin april bekend de invoering van de Omgevingswet uit te stellen. Een nieuwe datum voor de invoering van de wet is nog niet bekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alex op
Gaat de Pvv weer een motie van wantrouwen tegen haar indienen?
Door P.Pluim op
Het ging zo goed zonder haar .....

Vacatures

Van onze partners