of 59190 LinkedIn

Minder overlast Koningsdag in grote steden

Politie, toezichthouders en reinigingsdiensten hadden minder werk, doordat op veel plekken de bezoekersaantallen laag bleven. Rotterdam sprak van “een bijna doordeweekse dag”.
Reageer

De rustig verlopen Koningsdag zorgde in de grote steden voor aanzienlijk minder overlast, afval en arrestaties dan voorgaande jaren. Politie, toezichthouders en reinigingsdiensten hadden minder werk, doordat op veel plekken de bezoekersaantallen laag bleven. Rotterdam sprak van “een bijna doordeweekse dag”.

Schoonmakers Amsterdam snel klaar

De cijfers laten zien dat het in Amsterdam op Koningsdag rustiger was dan andere jaren. Tussen 6 uur woensdagochtend en 6 uur donderdagochtend zijn er tachtig arrestaties verricht. Vorig jaar waren dat er 108, en in 2014 136. De gemeente telde ook minder incidenten dan andere jaren. Dit jaar 146, in 2015 202 en het jaar daarvoor 210. De schoonmakers in Amsterdam hebben het de dag na Koningsdag iets rustiger dan normaal gesproken 'the day after'.

 

44 arrestaties Rotterdam

De politie in de regio Rotterdam heeft rond Koningsdag 44 mensen aangehouden. De arrestanten maakten zich vooral schuldig aan openbare dronkenschap, belediging en niet luisteren naar de politie. Ook hielden agenten personen aan voor het hebben van illegaal vuurwerk en verdovende middelen, het aanbieden van vals geld, mishandeling en het zich niet kunnen legitimeren.

 

Rustig in Den Haag

In Den Haag heeft de politie dertien aanhoudingen verricht die verband hielden met de evenementen in de stad. Het ging daarbij om zaken als vechtpartijtjes, wildplassen en belediging van politiemensen. ‘Dit wijkt niet veel af van een gewone stapavond', zei een politiewoordvoerder. Het jaarlijkse festival Life I Live trok dinsdagavond en de nacht erna aanmerkelijk minder publiek dan normaal: 125.000 mensen, mogelijk 150.000. Vorig jaar kwamen zo'n 200.000 mensen op het gratis festival in Den Haag af.

 

Helft minder feestgangers in Eindhoven

Zo'n 60.000 feestgangers konden woensdag in Eindhoven genieten van Eindhoven = King. Dat is de helft van het aantal bezoekers vorig jaar. Volgens de gemeente was er - ondanks het slechte weer - een goede sfeer in de stad, met her en der optredens en feestjes ter gelegenheid van Koningsdag. De politie meldde veertien aanhoudingen wegens onder meer beledigingen en kleine vechtpartijen. De hulpdiensten spreken van een rustig verlopen Koningsdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.