of 62812 LinkedIn

Minder dumping drugsafval in Oost-Nederland

Tot nu toe is dit jaar het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.
Reageer

Het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur is tot nu toe dit jaar duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.

Veel minder drugsafval gevonden

In Gelderland is in de eerste helft van 2019 elf keer drugsafval langs de kant van de weg gevonden. In Overijssel nog maar één keer. In 2018 werd in dezelfde periode 29 keer drugsafval gevonden in Gelderland en zes keer in Overijssel. Het restafval van drugsproductie is gevaarlijk. Specialisten moeten vaten met resten chemische vloeistof opruimen en de omgeving schoonmaken.

Politie tast in het duister

Volgens de politiewoordvoerster kan het zijn dat criminelen door alle aandacht voor drugsdumpingen voorzichtiger zijn geworden en hun afval beter verbergen. De vondst van 45.000 liter drugsafval in een loods in Voorthuizen donderdag kan daar een voorbeeld van zijn. Bekend is ook dat chemicaliën worden weggespoeld in sloten en in het riool. 'Maar een andere productiemethode met minder afval is ook mogelijk. We weten het op dit moment gewoon niet', aldus de zegsvrouw. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners