of 64120 LinkedIn

Mill en Sint Hubert sluit zich aan bij Land van Cuijk

Mill en Sint Hubert wil fuseren met Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis. De vier gemeenten gaan per 2022 het Land van Cuijk vormen. Grave is hopeloos verdeeld.

Mill en Sint Hubert gaat voor een herindeling met Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis. De vier gemeenten gaan per 2022 het Land van Cuijk vormen. Grave is ondertussen hopeloos verdeeld.

Geen verrassing

Het is geen verrassing dat de raad van Mill en Sint Hubert donderdagavond tot aansluiting met de drie andere gemeenten heeft gekozen. Eerder had een raadsmeerderheid gesteld dat bij een opkomst van 40 procent bij de inwonersraadpleging, de uitkomst daarvan zou worden overgenomen. De opkomst bedroeg 61 procent en 75 procent van de stemmers gaf aan te willen fuseren tot het Land van Cuijk.

 

Opiniepeiling

De positie van Grave was daardoor al precair geworden. Na het klappen van de coalitie hierover werd een extra raadsvergadering ingelast om over de bestuurlijke toekomst te praten. Die vond ook donderdagavond plaats. Waarschijnlijk wordt in maart of in mei een opiniepeiling onder de inwoners gehouden, zo is donderdagavond besloten, meldt de Gelderlander. Een definitieve knoop moet daarover nog worden doorgehakt. Als het mei wordt, is de kans aanwezig dat een eventuele herindeling pas per 2026 kan plaatsvinden in plaats van per 2022.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Verstandige besluitvorming. Grave wacht kennelijk op een aanwijzing via de provincie/minister/2e Kamer.
Door B. Janssen (Ambtenaar) op
In Grave zit een stel bestuurders die denken dat deze gemeente ook kan bestaan zonder organisatie en zonder ambtenaren. Een onvoorstelbare belediging aan eenieder die loyaal heeft meegewerkt aan de instandhouding van Grave. Het pluche plakt zo hard dat elke realiteitszin is verdwenen.