Advertentie

MHP: Miljoenennota hangt als los zand aan elkaar'

'De miljoenennota hangt als los zand aan elkaar', vindt voorzitter Richard Steenborg van vakcentrale MHP voor middengroepen en hoger personeel. Het kabinet maakt geen keuzes en heeft geen beleidsvisie, stelt hij in een reactie op de miljoenennota. Hij verwijt het kabinet 'het vuile werk van draconische maatregelen' over te laten aan ambtenaren.

15 september 2009
Koopkrachtverlies
Het kabinet pleegt volgens hem woordbreuk door ervoor te kiezen de AOW-leeftijd op te krikken naar 67 jaar. Ook beloofden de coalitiepartijen in hun verkiezingsprogramma's extra aandacht te besteden aan de inkomenspositie van middengroepen. Maar maatregelen zoals de aftopping van de ontslagvergoeding en fiscalisering van de AOW leiden juist tot koopkrachtverlies bij die groepen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans casteleijn / als lezer
Ik hoor meneer Steenborg niet praten over een noodzakelijke, koude sanering van de bankensector. Ook niet over een harde aanpak van bonusregelingen. Daar zitten kennelijk teveel leden van hem.
piet brontsema / org adviseur
wie gaat er eindelijk,eens twijfelen aan de kwaliteit van CPB en CBS. Tot nog is er van alle voorspellingen nog niets terecht gekomen. mooi onderzoekje lijkt mij rijks accountantsdienst
Advertentie