Advertentie

Meldpunt aardbevingen in gemeentehuis

In het gemeentehuis van Loppersum is een meldpunt voor schade ingericht waarbij de NAM helpt bewoners schadeformulieren in te vullen.

10 februari 2013

 In het gemeentehuis van Loppersum komt een informatieloket waar mensen terechtkunnen die door de recente aardbevingen schade hebben opgelopen aan hun woning of bedrijf. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente zaterdag.

Schadeformulieren

De bevingen in Groningen werden veroorzaakt door gaswinning van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Medewerkers van de NAM gaan inwoners op het gemeentehuis helpen bij het invullen van schadeformulieren. ,,We willen het meldpunt op die manier zo laagdrempelig mogelijk maken.'' Burgemeester Albert Rodenboog en de NAM bespreken komende week de inrichting van het informatieloket.
 
Honderden schademeldingen 

Afgelopen week waren er in de provincie Groningen al twee aardschokken met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. Zaterdagochtend trilde de grond opnieuw. Tientallen inwoners van Loppersum maakten rond half zeven op Twitter melding van de trillingen. Volgens het KNMI had ook deze beving een kracht van 2,7. Honderden mensen dienden schademeldingen in bij de NAM.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jacques Kruller / eigenaar
Ik kan nergens een schadeformulier downloaden om mijn schade aan mijn huis te claimen.



Vriendelijk groet,



Jacques Kruller
JJMoes
Hopen dat het gemeentehuis Loppersum wel aardbevingsbestendig is.....
Advertentie