of 59185 LinkedIn

Meeste klachten over zwerfafval

Volgens onderzoek van RTLNieuws ergeren mensen zich het meeste aan zwerfvuil.
4 reacties

Nederlanders klagen bij de gemeente het vaakst over afval en zwerfafval. Dat blijkt uit onderzoek van Buurtfacts van RTL Nieuws. Dat vroeg bij Nederlandse gemeenten de meldingen over de openbare ruimte op en zette 1,4 miljoen klachten uit 217 gemeenten op een rij.

Maandag klaagdag

Bijna een derde van alle klachten heeft betrekking op afval. Ook openbare verlichting en onderhoud van openbaar groen, stoepen en wegen staan hoog op de lijst van ergernissen. Volgens Buurtfacts wordt op maandag het meest geklaagd. Gemiddeld doen gemeenten tien dagen over de afhandeling van een melding. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (beleidsmedewerker reiniging) op
Slecht onderzoek van RTL. Ze nemen alle meldingen over afval mee, zoals omruilen container of container vermist enz, als "afvalklacht". Als al dit soort meldingen uitgefilterd worden komt de lijst er heel anders uit te zien. Bij ons dan nog ca 10% van de meldingen openbare ruimte. Kapotte straatverlichting is dan met 20% overigens "koploper"...
Door Jaap (adviseur, o.a. voorzieningen) op
..en wie gooit die handel op straat? Kaboutertjes?
We zijn wel lekker bezig met z'n allen op deze manier. Ik heb dan ook nog wel wat klachten voor de gemeente. Zoals verkeerd geparkeerde auto's, luidruchtige buren, kotsplekken op straat, idiote standbeelden....
Door Bertus (Observer) op
Nee hoor, hondenpoep is met afstand de belangrijkste reden om te klagen.
Door Roelof op
Wij hebben hier de schoonste gemeente van het land wat zwerfafval betreft daar valt echt niets van te zeggen zo keurig maar wat je hier vooral vindt in alle straten je kunt het zo oprapen zijn al onze privacygegevens van alle bewoners zelf bedacht of zelf opgezocht door alle betrokken personeel.