of 59206 LinkedIn

Meerssen heeft nieuw college

Op voordracht van informateur Jan Mans benoemde de raad woensdag Maastrichtenaar Jim Janssen (CDA) en Chantal Nijkerken (VVD) tot nieuwe wethouders.
1 reactie

De gemeente Meerssen heeft sinds woensdagavond een nieuw college. De aanstelling van de nieuwe bestuurders was nodig na de val van de coalitie enkele weken geleden. Die viel nadat voormalig wethouder Jo Dejong zelfmoord had gepleegd.

Commotie
Vlak daarvoor was Dejong afgetreden om een tongzoen die hij een vrouwelijk ambtenaar tegen haar wil zou hebben gegeven. In de commotie die daarop ontstond explodeerde de coalitie, stapten enkele raadsleden uit de raad en anderen uit hun fractie.

Nieuwe wethouders

Op voordracht van informateur Jan Mans benoemde de raad woensdag Maastrichtenaar Jim Janssen (CDA) en Chantal Nijkerken (VVD) tot nieuwe wethouders. Beiden waren al eerder wethouder, Janssen in Maastricht, Nijkerken in Onderbanken. De wethouders zijn van buiten de raad afkomstig.

Bij voorbaat
Mans had de raad gevraagd bij voorbaat in te stemmen met de voordracht van de nieuwe wethouders, nog voordat ze aan de raad waren voorgesteld. Formeel kon de raad ook niet akkoord gaan, maar 'feitelijk is de afspraak gemaakt dat ik de keuze zou maken en dat de raad die zou accepteren', aldus Mans voor de lokale zender L1.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Derckx (adm) op
Een typisch voorbeeld van plan-democratie. De raad heeft te slikken, de burger mag st*kken. Dictaat van B&W gaat in die raad voor zeer goede samenwerking zorgen waar ze nu al akkoord moeten gaan met opgedwongen leiders. Hoezo nog politieke partijen in een raad die zich daar voor lenen.