of 64204 LinkedIn

Meer plaatsen voor vluchtelingen in Utrecht

Twee leegstaande kantoorpanden worden binnenkort ingericht als tijdelijke opvanglocatie en het bestaande asielzoekerscentrum krijgt uitbreiding.
Reageer

Utrecht breidt het aantal opvangplekken voor vluchtelingen in de stad uit. Er komen twee opvangcentra bij en het gebouw van het Pieter Baan Centrum (PBC) aan de Gansstraat wordt een asielzoekerscentrum.

1250
Dat hebben burgemeester Jan van Zanen en wethouder Kees Diepeveen vrijdagmiddag gezegd. Utrecht had al een noodopvang voor vijfhonderd mensen in een voormalig schoolgebouw. Twee leegstaande kantoorpanden worden binnenkort ingericht als tijdelijke opvanglocatie en het bestaande asielzoekerscentrum krijgt uitbreiding. Daarmee heeft de stad tot eind 2018 plaats voor 1250 vluchtelingen.

 

PBC
Vanaf 2019 is er plaats voor zeshonderd asielzoekers in het penitentiair onderzoekscentrum PBC. Het PBC verhuist binnenkort. Omwonenden van de nieuwe opvanglocaties krijgen een uitnodiging voor een informatieavond. Buren van het PBC mogen in het voorjaar hun mening geven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners