of 64120 LinkedIn

Maximaal 700 vluchtelingen naar Oranje

Aanvankelijk wilde het COA 1400 asielzoekers onderbrengen in een vakantiepark bij het dorp, maar dat stuitte op veel verzet. In Oranje wonen slechts 140 mensen.
4 reacties

In het Drentse dorpje Oranje worden maximaal zevenhonderd vluchtelingen gehuisvest voor de duur van drie jaar. Dat hebben de gemeente Midden-Drenthe, waar Oranje onder valt, en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgesproken na maanden van onderhandelen.

Eindelijk duidelijkheid

Aanvankelijk wilde het COA 1400 asielzoekers onderbrengen in een vakantiepark bij het dorp, maar dat stuitte op veel verzet. In Oranje wonen slechts 140 mensen. Ook de inwoners kunnen leven met het aantal dat nu is afgesproken, zei een woordvoerster van de gemeente donderdag. 'Er is de afgelopen tijd uitgebreid met ze gesproken. Het is vooral belangrijk dat er eindelijk eens duidelijkheid komt.' Verder is afgesproken dat het COA zich inspant om vooral gezinnen in Oranje te huisvesten. 'Daarvoor zijn de vakantiehuisjes ook het meest geschikt', aldus de woordvoerster. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Gaat u maar naar boekingssites van bungalowvakanties. Vooral die in Drenthe hebben nogal wat reacties van autochtone mensen die daar verbleven en hun vakantie anders hebben ervaren dan ze wilden. Dat lag niet aan het weer, want dat werd niet vermeld. Maar een kniesoor is iemand die labbekak heet.
Door reiziger (mededenker) op
Klopt je ziet ze in rdam ook met grote aantallen rond het stadhuis en politie buro rond zwerven met de nieuwste telefoons dure sportschoenen en kleding . En bij mac donald ontbijten . Hoezo arm en hulpeloos. Daarbij valt het ook steeds meer op dat de boten vergaan en omslaan vlak bij de kust van bestemming of als er boten in de buurt zijn . En het zijn toch degene met geld op welke manier dan ook die hun geluk hier komen zoeken op kosten van ons belasting betalers. In de 2de wereldoorlog konden toch ook alleen de rijken het land ontvluchten hier. Allerhande zgn hulpverleners en subsidie verslindende opvang organisaties zorgen wel dat ze welkom blijven en hun zodoende er een goede boterham aan blijven verdienen . En het merendeel zal nooit iets aan de samenleving bijdragen of toevoegen lees het laatste rapport over de tamils merendeel al jaren hier en doet niets . Tevens is het terugkeer beleid ook een mislukking meeste blijven gewoon hier ondanks dat ze terugmoeten . Wordt tijd dat alle nederlanders eens wakker worden en massaal tegen al die onzin die de laatste jaren in nederland plaats vind in opstand komen . Mensen hier in armoede lopen aan voedselbanken ouderen van hulp verstoken medische zorg wordt steeds minder en duurder enz enz . En dan lees je dat 657 miljard euro van nederland in het buitenland zit en de nederlandse bevolking blijft maar inleveren
Door Krijn op
Vluchtelingen ? Gelukzoekers, dat zal bedoeld worden. Komen af op de sociale vleespotten van West-Europa, alwaar ze gratis brood, bed, bad (+ huis, inrichting, zakgeld en nog zo het een en ander) krijgen.
Mobiele telefoon is niet nodig, bij aankomst blijken ze allemaal in bezit van de nieuwste modellen. Waarmee ze de achterblijvers oproepen om ook te komen "it is so easy !"
Door August Biels (gewezen ICT ambtenaar) op
Ik blijf benieuwd hoeveel langdurig leegstaande koopwoningen in Bloemendaal, Roosendaal of Wassenaar inmiddels door de overheid genaast zijn om vluchtelingen te huisvesten....

Voorlopig zie ik ze uitsluitend gedumpt worden tussen de "labbekakken"......