of 63000 LinkedIn

Marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen

Regeringspartijen CDA en VVD gaven het groene licht aan minister Hans Hillen van Defensie om verder te gaan met zijn plannen voor de verhuizing van enkele kazernes.
Reageer

Minister Hans Hillen van Defensie kan verder met de uitwerking van zijn plan om de marinierskazerne te verhuizen van Doorn naar Vlissingen. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Exploitatie

Regeringspartijen CDA en VVD gaven het groene licht. Raymond Knops van het CDA maakte wel duidelijk dat de exploitatie van de nieuwe kazerne niet duurder mag uitvallen dan die van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. In de kazerne werken in totaal 1890 mensen.

Werkgelegenheid
PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink neigt ook naar steun voor Vlissingen, maar zij wacht voor een definitief besluit een brief van de minister af. Voor haar is ook van groot belang welke gevolgen de komst van de kazerne heeft voor de werkgelegenheid in Zeeland.

KMS
Een meerderheid van PvdA, VVD en CDA steunde Hillen in zijn voornemen om de Koninklijke Militaire School (KMS) van Weert naar Ermelo te verplaatsen.

Vastgoed
Defensie hoopt in totaal 61 miljoen besparen op zijn vastgoed. Die operatie loopt trouwens al een jaar achter op schema, maakte Hillen bekend. Maar hij verwacht de doelstellingen wel te halen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners