of 63966 LinkedIn

‘Maak salaris in bitcoin mogelijk voor ambtenaren’

Het Haagse raadslid Bart Brands van Groep Brands wil dat de gemeente Den Haag onderzoekt of het mogelijk is om salaris van ambtenaren uit te betalen in cryptocurrencies, waaronder de bitcoin. Volgens Brands moeten ambtenaren op z’n minst de mogelijkheid hebben om voor cryptocurrencies te kiezen.

Het Haagse raadslid Bart Brands van Groep Brands wil dat de gemeente Den Haag onderzoekt of het mogelijk is om salaris van ambtenaren uit te betalen in cryptocurrencies, waaronder de bitcoin. Volgens Brands moeten ambtenaren op z’n minst de mogelijkheid hebben om voor cryptocurrencies te kiezen.

Keuze tussen geld en cryptocurrencies
'Cryptocurrencies vervangen in snel tempo de traditionele banken en ik ben van mening dat ambtenaren in dienst van de gemeente de keuze moeten krijgen om hun loon in bijvoorbeeld bitcoin te ontvangen', aldus Brands, die het huidige bankensysteem als hopeloos ouderwets beschrijft. ‘Het is een overblijfsel uit de vorige eeuw en het is duur en traag. Over een paar jaar bestaat het waarschijnlijk niet eens meer.’ Het raadslid stelt tevens dat er over de wereld diverse bedrijven zijn die hun werknemers inmiddels de mogelijkheid geven om in cryptocurrencies te worden uitbetaald, waaronder de Japanse internetgigant GMO.


Raadsvragen

Brands verwijst bij zijn vragen naar de doelstellingen van Den Haag om een aantrekkelijke omgeving te bieden aan ‘de innovatieve en dynamische ondernemer van morgen, en het stimuleren van innovatie in zowel de eigen organisatie als de stad. Hij wil onder meer weten of de gemeente bekend is met cryptocurrencies zoals bitcoin, of er bereidheid is om uitbetalingen te verrichten in ‘crypto’ voor degenen die dat willen en of er een mogelijkheid is om dit te onderzoeken. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door slimpie (hacker) op
Er is geen bank nodig wel een bitcoin app, van wie is die?
hee mijn hypotheek is niet betaald, o jammer mijn salaris is gehalveerd door de koers van de bitcoin
Door M op
Ik denk ik dat de crypto munten onderschat worden . Mischien willen sommige mensen niet zien dit dit het betaal middel van de toekomst gaat worden . De markt blijft groeien. En er komt steeds meer vraag naar. Alleen dat werkt al goed genoeg om deze markt meer capiciteit te geven.
Door Frank op
Wat een bizarre reactie zeg. Het blijft een ongereguleerde markt zonder enige controle, en dan moeten ambtenaren met een voorbeeld functie zo worden uitbetaald? Misschien goed dat hij eerst een kijkt wat een bitcoin precies is, https://www.onetime.nl/geld/virtueel-geld/wat-zi …
Door Frank (verontruste burger) op
Knettergek deze man. Gelukkig zijn we in maart van hem af!
Door Opmerker (orig) op
Eerlijk is eerlijk, hij heeft het nieuws gehaald, op beperkte schaal. Hij kan door voor de Monopoly gelden....
Door Cornelis op
Ach, volgens mij loopt Bart Brands wel erg ver voor de troepen uit, maar is de vraag op zichzelf wel interessant. Ik vind het wat ver gaan om dit nu al in gang te zetten, maar komende jaren is het wel interessant om te kijken hoe de Bitcoin en andere cryptocurrencies zich ontwikkelen en welke rol ze (gaan) spelen in relatie tot onze economie en bijvoorbeeld ook de uitbetaling van salarissen.

Dat banken over een paar jaar niet meer bestaan is overigens wel heel voorbarig
Door Karel (ambtenaar) op
Mij is geleerd financiele risico's te spreiden.
Ik wil dus mijn salaris in Engelse ponden (jazeker) opties, dollars, euros en ach ja, doe er ook een paar bitcoins bij.
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Is dit raadslid wel goed bij zijn hoofd? Hoe verzint hij het en de vraag kan worden gesteld of hij dat werk wel aankan. Ambtenaren horen gewoon netjes in Euro's worden betaald en verder niets.
Door Max van der Stelt (adviseur) op
Dat is gelukkig niet mogelijk een salaris dient betaald te worden in Euro's echt geld dus en gestort op een bankrekening van een in Nederland gevestigde Bank.
Een salaris mag nu eenmaal niet betaald worden in producten. Gelukkig maar.
Door D te N (adviseur) op
ik wil graag uitbetaling in oude zilveren guldens en rijksdaalders of gouden tientjes.