Advertentie

Limburgse CDA'ers geven er de brui aan

Twee bestuursleden van het CDA-Limburg zijn per direct opgestapt. Dat zei directeur Hubert Mackus van het CDA Limburg woensdag. Hun vertrek zou echter niets te maken hebben met het mogelijke gesjoemel met kieslijsten.

06 april 2011
Twee bestuursleden van het CDA-Limburg zijn per direct opgestapt. Dat zei directeur Hubert Mackus van het CDA Limburg woensdag.

Onderzoek

Wethouder Leon Litjens van Horst aan de Maas en bestuurslid Johan Mulder van de afdeling Leudal stapten dinsdagavond op tijdens een bespreking van een onderzoek naar mogelijk gesjoemel met kieslijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Het onderzoek weerspreekt verwijten van partijleden over gesjoemel bij de samenstelling van die lijsten.

 

Niets mee te maken

Volgens Mackus heeft het opstappen van beide bestuurders niets te maken met de kieslijsten. Beide dissidenten zouden problemen hebben met de werkwijze van het bestuur. Het rommelt al langer binnen het CDA Limburg. Eerder stapten Ger Driessen en Jeu Titulaer uit de CDA-Statenfractie. Driessen vertrok ook als gedeputeerde.

 

Overleg

Komende maandag houdt het CDA Limburg een algemene ledenvergadering over de kwestie van de kieslijsten. Voor die tijd wil het bestuur overleggen met Driessen en Titulaer. Voorzitter Dieudonné Akkermans van het CDA Limburg hoopt dat de twee zich weer bij de Statenfractie aansluiten.

 

Onderhandelingen over college

Het CDA in Limburg heeft inclusief beide dissidente Statenleden tien zetels in het Limburgs parlement, zoals de Staten daar genoemd worden. Dat is evenveel als de kersverse fractie van de PVV. Het CDA onderhandelt met PVV en VVD over de vorming van het college van Gedeputeerde Staten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie