of 59185 LinkedIn

Limburgse ambtenaren trappen in val

Het Openbaar Ministerie heeft een val opgezet om twee van corruptie verdachte Limburgse ambtenaren te ontmaskeren. Dat meldt dagblad De Limburger.

Het Openbaar Ministerie heeft een val opgezet om twee van corruptie verdachte Limburgse ambtenaren te ontmaskeren. Dat meldt dagblad De Limburger.

Fictieve rekeningen
Het OM verdenkt de Heerlense ambtenaren, die werkte bij de afdeling Beheer en Onderhoud,  ervan dat ze hebben geprobeerd een leverancier fictieve rekeningen naar de gemeente te laten sturen. De ondernemer zou een deel van het gefactureerde bedrag van enkele tienduizenden euro’s ontvangen, de ambtenaren de rest. De leverancier, een ondernemer in de steigerbouw, stapte echter naar de gemeente, die op haar beurt aangifte deed bij de politie.

Doen alsof
De officier van justitie vroeg de ondernemer te doen alsof hij met de ambtenaren in zee wilde gaan. Met medeweten van het OM verzond hij een nep-rekening naar de gemeente en die werd betaald. Hij ging ook in op een verzoek van de ambtenaar om de rekening op te hogen. De twee ambtenaren zijn dinsdag opgepakt. In totaal werden vier mensen aangehouden. De andere twee werkten niet bij de gemeente, meldt het Openbaar Ministerie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door K. de Beer (Adviseur) op
Goed vast of vast goed. Gebouwenbeheer is een van de tricky afdelingen van de overheid zonder dat er vaak checks & balances worden toegepast. Volgens mij een topje van de ijsberg.