of 59250 LinkedIn

Limburg wil extra agenten

Limburg wil meer politie. Dat schrijven burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de Limburgse gouverneur Theo Bovens aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.
1 reactie

Limburg heeft in verband met de grensligging meer agenten nodig. De minister zou daarom nog eens goed moeten kijken naar de verdeling van agenten over het land. Dat schrijven burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de Limburgse gouverneur Theo Bovens aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Meer blauw 

De dinsdag verstuurde brief werd woensdag door de gemeente Maastricht publiek gemaakt. Het veiligheidsbeeld in Nederland ziet er anders uit dan ten tijde van de vaststelling van de capaciteit per regio, aldus burgemeester en gouverneur in hun brief. Limburg kampt met grensoverschrijdende criminaliteit.

Justitie en politie lopen 'op hun toppen', aldus de briefschrijvers. Het alleen invullen van vacatures is onvoldoende. Er moet blauw bij. Anders is er straks te weinig politie in Limburg, menen Hoes en Bovens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Niet alleen Limburg, maar heel Nederland is verreweg het dichtstbevolkte landje van Europa geworden met zijn 'grensligging'.