of 59281 LinkedIn

Limburg schiet te hulp bij overname media

De Limburgse kranten zijn nu nog eigendom van het Britse Mecom. Volgens het voorstel heeft Concentra voor de overname in totaal 46,5 miljoen euro financiering nodig.
2 reacties

De provincie Limburg wil de Belgische uitgever Concentra helpen bij de overname van de dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad. De provincie wil garant staan voor 10 miljoen euro die Concentra leent voor de overname, staat in een voorstel aan Provinciale Staten.

Werkgelegenheid

De Limburgse kranten zijn nu nog eigendom van het Britse Mecom. Volgens het voorstel heeft Concentra voor de overname in totaal 46,5 miljoen euro financiering nodig. De transactie moet op 1 juli zijn afgerond. Mecom probeert al lange tijd een koper te vinden. Op aandringen van het personeel werd er onderhandeld met Concentra. Concentra klopte bij de provincie aan voor hulp. Limburg wil onder andere vanwege de werkgelegenheid een bijdrage leveren. De dagbladen vormen een gezond bedrijf en het risico is klein, oordeelt de provincie.

Huis-aan-huisbladen

Concentra is in België onder meer uitgever van Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Het is in Nederland al eigenaar van de regionale commerciële omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen. Provinciale Staten bespreken het voorstel de komende weken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Het is natuurlijik anno 2014 niet meer OK om garant te staan voor bedrijven. Helemaal niet als daar geen marktconforme provisie wordt berekend zo leert de Europese uitspraak over Valencia ons. Ik heb altijd het idee dat Limburg veel meer tijd, geld en moeite steekt in lokaal privaat belang dan andere provincies.
Door flip op
Hmm, een overheidsinstantie die een krant gaat financieren, al is het indirect? Is dat niet een heel klein beetje vreemd? Hoe staat het dan met het waarborgen van de journalistieke onafhankelijkheid? Of gelden ook hiervoor in Limburg andere regels?