of 63946 LinkedIn

Limburg neemt controle op declaraties onder de loep

Gouverneur van Limburg Theo Bovens stelt dat leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten zelf verantwoordelijk zijn voor een verantwoord gebruik van provinciale faciliteiten. 'De controle hierop is streng maar 100 procentscontrole is in redelijkheid vrijwel onmogelijk.'
5 reacties

De provincie Limburg laat een externe deskundige onderzoeken of de controle op declaraties nog adequaat is. De Limburgse gouverneur Theo Bovens schrijft dat donderdag aan Provinciale Staten naar aanleiding van berichten over verkeerde declaraties door voormalig gedeputeerde en huidig Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD). In het geval van de uitgaven van Verheijen wordt onderzocht of het controlesysteem goed is toegepast.

Volledige controle vrijwel onmogelijk

De gouverneur schrijft dat leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten zelf verantwoordelijk zijn voor een verantwoord gebruik van provinciale faciliteiten. 'De controle hierop is streng maar 100 procentscontrole is in redelijkheid vrijwel onmogelijk.'

NRC Handelsblad onthulde woensdag dat Verheijen sommige privé-uitgaven, campagnekosten en kosten als lid van het landelijke VVD-bestuur in strijd met de gedragscode en declaratieregels in rekening bracht bij de provincie. Het ging volgens de krant om duizenden euro's.

 

Verheijen informeerde Bovens zelf

Verheijen heeft de fouten erkend. De gouverneur zegt dat de voormalig gedeputeerde enkele weken geleden al contact met hem heeft opgenomen en meteen gezegd heeft dat hij te veel ontvangen geld wil terugbetalen. Provinciale Staten van Limburg hebben al gevraagd om een extra vergadering over de affaire. De SP suggereerde dat wellicht de controle niet goed is geweest. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Een leuke afleidings manoevre. Gewoon dit soort types als verheijen VVD aanpakken en wegsturen. Maar zolang rutte dit soort types de hand boven het hoofd houdt, blijven deze misdadigepraktijken bestaan.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het gaat hier niet om niet of nauwelijks te controleren kosten, maar om het al dan niet bewust declareren van kosten.
Door Jan op
De enige goede oplossing is declareren helemaal verbieden. De bestuurders kunnen hun uitgaven heel goed betalen van hun goede salaris en eveneens goede vaste onkostenvergoeding. Maar dan ook niet de rekening rechtstreeks naar de provincie, de gemeente of het ministerie laten sturen natuurlijk. Dat is nl. de nieuwste truc om declaraties te verhullen.
Door p op
Het draait niet om controle, maar op het vertrouwen dat de dames en heren politici zich gedragen. Natuurlijk is een foutje zo gemaakt, maar uitgaven gedaan met een andere pet op ook declareren...
Het lijkt mij een gevalletje andere baan zoeken
Door Ambtenaar (ambtenaar) op
Krijgen zij die een" foutje" hebben gemaakt hetzelfde regime als de gewone burger? Dus stempetje fraudeur en naast het terug betalen ook nog en boete van 100% en mocht blijken recidive een maand geen inkomen?