of 64621 LinkedIn

Lijst Palmen blijft in coalitie Brunssum

De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen blijft deel uitmaken van de coalitie in de Limburgse gemeente Brunssum. De oude coalitie gaat ook de komende vier jaar samen verder, liet Burgerbelangen Brunssum (BBB) Lijst Palmen donderdag weten.
2 reacties

De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen blijft deel uitmaken van de coalitie in de Limburgse gemeente Brunssum. De oude coalitie gaat ook de komende vier jaar samen verder, liet Burgerbelangen Brunssum (BBB) Lijst Palmen donderdag weten.

Negatief integriteitsrapport

De gemeenteraad beslist later of Jo Palmen zelf ook wethouder wordt. De raad benoemde Palmen in oktober tot wethouder. Vlak daarna kwam een voor Palmen negatief integriteitsrapport op tafel, maar de raad hield de wethouder de hand boven het hoofd. Daarop stapte toenmalig burgemeester Luc Winants op. De zaak leidde tot veel commotie, zelfs minister Kajsa Ollongren vond dat Palmen moest opstappen. Maar Palmen weigerde.

 

Geen overeenstemming over 'brede coalitie'

De winnaars van de verkiezingen, BBB Lijst Palmen en Progressief Akkoord (PAK) streefden naar eigen zeggen naar een brede coalitie, maar bereikten geen overeenstemming met de voormalige oppositiepartijen VVD, SP, PvdA en CDA. Zo blijft de raad in Brunssum ook de komende vier jaar verdeeld tussen een coalitie van lokale partijen en een oppositie van landelijke partijen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Heuvelmans op
@loekoek: Beetje begrip voor de redactie, hoor. Zij heeft onnoemelijk veel tijd en energie in de zaak wethouder Palmen te Brunssum gestoken. Meer dan 20 redactionele berichten zijn er aan gewijd. Alle redactieleden hebben er aan mee gewerkt. Dan is het best wel even slikken als de kwestie als een nachtkaars uitgaat...

(Serieus) De hele kwestie toont aan dat de lokale partijen nog steeds aan kracht winnen. Traditionele partijen doen bij conflicten een beroep op hun landelijke leiders. Maar dat sorteert steeds minder effect. Ollongren, Spies, Bovens, allen wilden ze van Palmen af. Maar uiteindelijk beslist de Raad of hij door kan als wethouder. En zo hoort het ook!
Door loekoek (vm jur.medew/gsd) op
Waarom blijft de redactie de terminologie "omstreden wethouder" gebruiken? Hij is gezuiverd door o.a. de Raad, de wnd burgemeester (Leers) zou de zaken geklaard hebben (07-03-18). Is BB geïnfiltreerd geraakt?
Waarom nu geen glas, plas, was?
Stop met spijkers op laag water zoeken.