of 59244 LinkedIn

Leudal overlegt over salaris na 'wizard-ophef'

De gemeente Leudal gaat met  interim-gemeentesecretaris Han Bekkers gaan in overleg over zijn salaris. Na een publicatie in NRC over zijn activiteiten als ‘wizard’ bij de sektarische beweging Avatar raakte hij in opspraak bij de gemeenteraad.

De gemeente Leudal gaat met interim-gemeentesecretaris Han Bekkers in overleg over zijn salaris. Na een publicatie in NRC over zijn activiteiten als ‘wizard’ bij de sektarische beweging Avatar raakte hij in opspraak bij de gemeenteraad.

'Een heel goede cursus'

Bekkers stelt echter dat hij zich gesteund voelt door het college. Tegenover Binnenlands Bestuur ontkende hij een wizard te zijn van een sektarische beweging die het openbaar bestuur probeert te infiltreren. ‘Avatar is gewoon een heel goede cursus’, zei hij onder meer daarover. Maar ook de hoogte van zijn salaris, 18.500 euro bruto per maand, leidde tot ophef. De gemeenteraad van Leudal nam maandag een motie aan waarin wordt gevraagd een einde te maken aan de hoogte van de beloning die Bekkers ontvangt.


Begrip voor bezwaren raad
Bekkers stelt in de Limburger dat zijn honorarium een gangbaar tarief is voor het tijdelijk invullen van zijn functie, maar hij zegt ook de bezwaren van de raad te begrijpen. ‘Meestal ben ik na een jaar klaar. Nu het in Leudal langer gaat duren, is het logisch dat naar mijn salaris wordt gekeken, en ik ben ook zeker bereid om dat te doen.’ Bekkers vervangt gemeentesecretaris Diana Noppers, die is geschorst omdat ze verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek. De interim-gemeentesecretaris gaat nu samen met het college van B en W bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wottsjer (Watcher) op
Hoe lang nog, hoe vaak nog, komen deze witte boorden graaiers weg met hun minzame glimlachen, hun vileine leugens en goedpraterij? In Limburg weer 3WUNZhet langst?
Door Frank op
Wat Sneudal