of 59244 LinkedIn

Leon van Halder is Overheidsmanager 2013

Leon van Halder is maandagavond uitgeroepen tot Overheidsmanager 2013. Van Halder was sinds 2009 directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Leon van Halder is maandagavond uitgeroepen tot Overheidsmanager 2013. Van Halder was sinds 2009 directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanaf 1 november is hij secretaris-generaal bij dit ministerie.

Gezamenlijk om de tafel
Van Halder (58) werd door de jury onder leiding van Johan Remkes vooral geprezen vanwege het feit dat het hem is gelukt om partijen binnen de curatieve zorg, zoals verzekeraars, patiëntenorganisaties, medisch specialisten, GGZ en ziekenhuisdirecties gezamenlijk om de tafel te krijgen en een kostenreductie van 3,5 procent te realiseren.

Architect van akkoorden
Minister Edith Schippers noemde hem de architect van de akkoorden die op dit gebied tot stand zijn gekomen. ‘Samen met zijn team is draagvlak gecreëerd en kunnen moeilijke opdrachten worden uitgevoerd. Daarmee is voor de Cure, die bol staat van immense maatschappelijke vraagstukken een stabiele uitgangspositie geschapen die noodzakelijk is om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en betaalbare gezondheidszorg’,  aldus de jury.

Genomineerden
Met zijn benoeming tot Overheidsmanager 2013 liet Van Halder de andere twee genomineerden, Erik Gerritsen, bestuursvoorzitter Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam en Maarten Schurink, gemeentesecretaris gemeente Utrecht, achter zich.

Beste overheidsorganisatie
Dit jaar werd voor het eerst ook tijdens de benoeming van de Overheidsmanager 2013 een overheidsorganisatie uitgeroepen tot de beste van 2013. Die eer viel te beurt aan de gemeente Deurne. Deze gemeente heeft de lokale muziekverenigingen gestimuleerd om voortaan de door de gemeente gesubsidieerde muzieklessen voor hun rekening te nemen. Vervolgens heeft Deurne dat beleid voortgezet bij sportverenigingen, die voortaan het onderhoud van de sportaccomodaties zelf doen. Deurne is van plan eenzelfde beleid op vele maatschappelijke terreinen in de zetten. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.