of 59179 LinkedIn

Leidinggevende brandweer geschorst om racisme

Een leidinggevende bij de brandweer Amsterdam-Amstelland is geschorst omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt tegen een collega. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde zondag berichtgeving hierover door de website ThePostOnline.
6 reacties

Een leidinggevende bij de brandweer Amsterdam-Amstelland is geschorst omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt tegen een collega. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde zondag berichtgeving hierover door de website ThePostOnline.

Brief aan gemeenteraad
Eerder dit jaar werd bij het korps al iemand anders naar huis gestuurd wegens racisme. De geschorste medewerker is werkzaam bij de brandweer als bevelvoerder. Een woordvoerder kon geen nadere details geven over het onderzoek naar de medewerker. In februari werd een andere brandweerman ontslagen wegens vermeende racistische uitspraken. Deze schorsing werd later door een rechter ongedaan gemaakt. In juli schreef wijlen burgemeester Eberhard van der Laan een brief aan de gemeenteraad waarin hij zijn zorgen uitte over de gedragscultuur binnen de Amsterdamse brandweer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Dick op
Van der Laan mag dan zijn heengegaan, zijn geest waart nog overal rond in Amsterdam. Al een jaar geleden pleegde de toenmalige burgemeester een karaktermoord op zijn eigen brandweerkorps.
https://www.parool.nl/amsterdam/van-der-laan-oor …
Door Johannes (ambtenaar) op
Vreemd stukje, moet dit geplaatst worden. Het lijkt de Telegraaf wel. Dit voegt totaal niets toe.
Door Hans Bruynsma op
Politieke correctheid viert hoogtij.. En deze Amsterdammers zijn echte Amsterdammers: Hebben het hart op de tong. Maar als je mensen "van buiten" in de leiding haalt, vraag je om problemen als je ook gaat eisen dat men politiek correct moet praten
Door Dick op
De Amsterdamse brandweer is een van de best functionerende brandweerkorps van Nederland. Dat komt omdat er een zeer strikt selectiebeleid is, discipline hoog in het vaandel staat, gevolgd door een krachtdadig optreden bij brandbestrijding.
Deze selectie heeft ertoe geleid dat dit korps voornamelijk uit Nederlandse mannen bestaat die bovengemiddeld sportief en dapper zijn. De Amsterdamse brandweerman gaat het vuur in voor iedere Amsterdammer....ook allochtonen. Waar deze professionals niet op zijn geselecteerd is hun genuanceerde uitdrukkingsvaardigheid. Derhalve moet je wel wat eelt op je ziel hebben in de dagelijkse omgang.

Sinds kort is de leiding van het brandweerkorps in handen van een door burg. van der Laan benoemde manager met opdracht de Nederlandse cultuur bij de Amsterdamse brandweer te ondermijnen. Hij weet niets van brandbestrijding en zal er ook nooit iets van weten. Na een eerste mislukte poging om een brandweerman te ontslaan (de rechter draaide het strafontslag terug) heeft hij na een half jaar nu toch een nieuw geval te pakken, een brandweercommandant die kennelijk iets onwelvoeglijks tegen een medewerker met migratieachtergrond heeft gezegd.

Eens kijken of de brandweer dat gaat pikken. Niet raar opkijken als bij de e.v. brand de spuitgasten net even geen hand uitsteken...(dixit Annie M.G.)..
Door Realist (ambtenaar) op
Als hij drie keer 'minder' heeft geroepen kunnen ze gebruik maken van vooraf ingevulde aangifteformulieren, wordt door linkse rechters gewoon geaccepteerd. Een efficiënte dictatuur is een effectieve dictatuur.
Door Wereldburger (coördinator) op
Als het een kleurling was geweest stond hij/zij vermeld met voornaam, achternaam en foto des gewenst en nu ????