of 61043 LinkedIn

Leers vindt opstelling Els Boot onbegrijpelijk

Burgemeester Els Boot van Giessenlanden heeft de politie verboden mee te werken aan de uitzetting van Naibzay. Naibzay probeert al 14 jaar een verblijfsvergunning te krijgen. Zijn ernstig zieke vrouw en vier kinderen hebben wel een verblijfsvergunning. Minster Gerd Leers (Immigratie en Asiel) vindt de opstelling van de burgemeester ‘onbegrijpelijk’.
7 reacties

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) vindt de opstelling van burgemeester Els Boot van Giessenlanden in de zaak van een Afghaanse vluchteling ,,onbegrijpelijk".

Verbod
De burgemeester heeft de politie maandag verboden mee te werken aan de uitzetting van de 45-jarige Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay uit het dorp Hoogblokland.

Toevluchtsoord

In een brief zal Leers haar nog eens duidelijk maken dat het gaat om een man die wordt verdacht van oorlogsmisdaden en dat Nederland geen toevluchtsoord wil zijn voor deze mensen. Leers zegt op dit moment geen aanleiding te zien voor een gesprek met de burgemeester.

Uitzetting
Naibzay probeert al 14 jaar een verblijfsvergunning te krijgen. Zijn ernstig zieke vrouw en vier kinderen hebben wel een verblijfsvergunning. Volgens diverse psychiatrische rapporten kan de vrouw niet zonder de zorg van haar man en kunnen de kinderen niet zonder hun vader. Nu Leers vrijdag opnieuw een verblijfsvergunning afwees, ziet Boot geen andere uitweg dan de politie te verbieden mee te werken aan uitzetting.

Zorgplicht
Op basis van de psychiatrische rapportages zegt Boot te vrezen voor rampzalige gevolgen als de man wordt uitgezet. ,,Ik ben als burgemeester gehouden aan mijn zorgplicht voor iedere inwoner. Ik kan niet met de handen op de rug een dergelijk drama in mijn gemeente afwachten'', aldus de burgemeester.

Rol burgemeester
Na de opschudding rond de Afghaanse familie Qadiri uit Coevorden heeft het kabinet de burgemeesters nog eens op de rolverdeling gewezen. De burgemeester weigerde toen ook de medewerking van de politie aan uitzetting. Dit gezin mocht uiteindelijk toch in Nederland blijven.

Veel onrust
In de circulaire die Leers en zijn collega's eind november stuurden, staat dat de burgemeester maatregelen kan nemen als een uitzetting de openbare orde dreigt te verstoren. Dat kan het geval zijn als er in een plaats veel onrust is ontstaan. Maar de burgemeester mag dit niet aangrijpen om uitzetting tegen te gaan. De Vreemdelingenpolitie staat onder het gezag van de minister.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door paul kuijken (sportleraar.) op
Die Els Boot is knettergek. Ze maakt veel mensen woedend in het land met haar standpunt. Op deze manier zal de PVV alleen maar groeien en groeien de
komende jaren. Zo gaat het helemaal fout in Nederland.
De mensen raken steeds meer opgefokt. Zorg voor goed onderwijs in al die arme landen dat had moeten gebeuren in plaats van hier naar toe te halen. Woon gelukkig zelf in een villawijk. Allemaal de schuld van de partij van de arbeid. ik kan me ook goed voorstellen dat een man als Wouter Bos veel haatmails krijgt. Zichzelf verrijken dat kan hij wel. Waar zou meneer zelf wonen. Zelf woon ik ook regelmatig in Spanje en dan pas ik me aan. Maar de groep buitenlanders die hier woont die zich niet aanpast is zo immens groot. Komt nooit meer goed
evenals oplossen criminaliteit. Het ene probleem wordt opgelost en het andere dient zich weer aan.
Hen zelf altijd CDA gestemd. Maar als ik zie wat er om me heen gebeurd dan denk ik Nederland is Nederland niet meer. Heel erg jammer dat het zo gelopen is. Gelukkig verkeer ik in die omstandigheid
dat ik altijd in weelde kan blijven leven. maar ik vind het heel erg voor al die andere nederlanders die in
de mindere wijken wonen.
Ze staan machteloos en staan aan de zijkant en kunnen niets doen.

Met vriendelijke groet,
P. kuijken.
Door Plafond op
Ontroerend.
De man logeert zolang bij de burgemeester?
Door Thea Leque (Geen) op
Minister Leers vind den houding van burgemeester Els Boot onbegrijpelijk, ik vind de beslissing van minister Leers onbegrijpelijk en onmenselijk. Het CDA die altijd het gezin hoog heeft staan, de steunpilaar van de maatschappij. Minister Leers, herzie uw visie en gebruik uw hart.
Thea Leque
Door p op
Volgens mij gaat een burgermeester over als haar burgers.

Als dhr. Leers zo nodig controle wil had hij het anders moeten regelen. 14 jaar is wel een beetje lang-oorlogsmisdaden of niet
Door Jantje op
Onbegrijpelijk dat Leers het niet snapt. Ik snap zijn opstelling niet. Hoe bestaat het dat de vader van een gezin terug moet terwijl zijn vrouw ernstig ziek is en er ook nog kinderen zijn. Leers moet zich schamen!! Hij heeft het over mensen. En die moeten menselijk behandeld worden. Door iedereen. Ik sta sprakeloos van de idiote opstelling van de huidige ministers van Nederland.
Door Jan Meijer (Burger) op
Weer een niet gekozen ambtsdrager die het niet zo nauw neemt met wettelijke regelingen. Weer een PVDA figuur. Staaltje zuivere partijpolitiek. Weet Hans Spekman ook alles van want die gaf als wethouder ruime inkomsten en huisvesting aan illegalen in Utrecht. Hun opvatting over medemenselijkheid is de enige ware en aan de rest hebben ze lak. Die mevrouw in dat dorpje moet direct van haar functie af wegens werkweigering. Wethoudertjes en raadje voor het karretje spannen, daar steekt ze veel energie in. Gisteravond in Nieuwsuur gezien, die dame. Kletskoek zat ze te verkondigen. De vrouw van die betreffende Afghaan dreigt met zelfmoord. Ze is ook aan alle kanten ernstig ziek en de burgemeester vertaalde dat naar zoiet als openbare orde en veiligheid.. Geef niet als het maar krom is. Kijk, gelijk of ongelijk daar valt over te debatteren. Maar zulke onzin uitkramen als Boot deed is een belediging voor het gewone verstand. Zij komt voort uit de PVDA partijbagage, zoals zovelen. Niemand die ze kent, totdat ze een plekje ergens hebben. Een job krijgen omdat hun club aan de beurt is. Vaardigheden worden daar verward met kennis. Diepgang hoeft niet als je maar toetert. Partij demagogie is het en niets anders. Een simpele bevoegdheid niet onderkennen getuigd van grove domheid of insubordinatie, maar beide kan ook. Leers moet eens een hartig woordje met Spies gaan praten over de opstelling en handelswijze van al die burgemeesters die stelselmatig niet uitvoeren wat hen opgelegd wordt. Hoe zit het met die gezagsverhoudingen ook alweer?
Wie niet mee wil doen moet opzouten.
Door rvdzee op
Tja, verdragen gaan boven Nederlandse wetgeving of regelgeving. Verder geeft media niet het gehele verhaal. Blijkbaar heeft groep Afghanen bij binnenkomst in Nederland in/rond 2000 'en masse' de status art. 1F (mensenrechtenschender) gekregen. Ik ken het dossier verder niet, maar dan dient in ieder geval onderzoek plaats te vinden en ook dat hoor ik nergens terug. Voorts ziet de regeling van Leers op de opvang en niet op de uitzetting. Er wordt dus nogal een en ander door elkaar gehaald!
Oh ja, waar is het menselijke aspect in deze!