of 59250 LinkedIn

Leegloop in top gemeente Hollands Kroon

Burgemeester Jaap Nawijn wil niet herbenoemd worden. De ambtstermijn van burgemeester Jaap Nawijn loopt 1 september 2018 af. Nawijn is de eerste burgemeester van de fusiegemeente Hollands Kroon die op 1 januari 2012 ontstond. Eerder was hij onder meer burgemeester van Ouder-Amstel en Heemskerk.

Na de gemeentesecretaris en de concerncontroller ziet de gemeente Hollands Kroon ook de burgemeester vertrekken. Jaap Nawijn (VVD) heeft de gemeenteraad laten weten dat hij, anders dan hij zich eerder had voorgenomen, om privéredenen geen gebruikmaakt van de mogelijkheid tot herbenoeming. 

Eerste burgemeester
De ambtstermijn van Nawijn loopt 1 september 2018 af. Nawijn is de eerste burgemeester van de fusiegemeente Hollands Kroon die op 1 januari 2012 ontstond. Eerder was hij onder meer burgemeester van Ouder-Amstel en Heemskerk.

Gedwongen afscheid
Zijn aankondiging volgt op het vertrek van gemeentesecretaris Arthur Cremers vorige week. Die zou, volgens een verklaring van de gemeente, ‘in goed overleg’ zijn opgestapt. Het hart van Cremers zou volgens die verklaring vooral liggen bij het innoveren en ontwikkelen. Een dag erop nam concerncontroller Jolanda Verhoeks gedwongen afscheid. Burgemeester en wethouders hadden haar verzocht haar werk per direct neer te leggen. Verdere details over de reden van vertrek werden door de gemeente niet gegeven.

Financiële tegenvallers
Het vertrek van de twee topambtenaren volgde na forse kritiek vanuit de gemeenteraad op de financiële situatie van de fusiegemeente. Onder andere de oplopende ict-kosten vormden een steen des aanstoots. De oppositie diende een motie van treurnis in, maar die werd verworpen. Het wachten lijkt op de volgende tegenvaller: die van de verbouwing van de gemeentehuizen De Ontmoeting en het Kroondomein. De klus zou naar verluidt een miljoen euro meer hebben gekost dan begroot.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martijn op
Citaat uit BB van een aantal maanden geleden. "Alles moest anders in Hollands Kroon. Burgemeester Jaap Nawijn en gemeentesecretaris Arthur Cremers blikken terug op de bereikte resultaten van vijf jaar pionieren"

Het pionieren is nu voorbij. Nu is het tijd voor meer rationalisme.
Door Henk op
Ook bij andere gemeenten zie ik heel veel leegloop en moeilijk vervulbare vacatures. Gek hè .....
Door Heukers op
In diverse afleveringen werd ons kond gedaan van de Nieuwe bestuursvormen van Hollands Kroon. Eigentijds, out of the box, innvatief, creatief, de superlatieven vlogen de lezers van BB om de oren.
Maar de bestuursnormen, daar was dus van alles mee mis in HK.
Operatie geslaagd, patient overleden.
Door ambt en naar (ambtenaar) op
Tot zover het succesverhaal van Hollands Kroon. Lang heeft het dus niet geduurd.
Door Ambtenaar op
Levert veel op z'n gemeentefusie, wat een kostenbesparing.