of 63428 LinkedIn

Leden GroenLinks op boot Tanzania

GroenLinks-Kamerlid El Fassed meldde dat vier van de Nederlanders betrokken zijn bij zijn partij. Een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie bevestigde dat.
8 reacties

Vijf Nederlanders zijn woensdag gered na een ramp met een veerboot bij Tanzania. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder hen waren vier leden van GroenLinks. Het vijftal is in veiligheid en is ongedeerd ondergebracht in een hotel in het toeristenoord Zanzibar.

Vier leden GroenLinks
GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed meldde op Twitter dat vier van de Nederlanders betrokken zijn bij zijn partij. Een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van de partij bevestigde dat. Op een nieuwsfoto waren drie van de vier jonge partijleden ,,alive en kicking'', te zien, aldus de voorlichter. Wel zijn ze al hun spullen kwijt.

DWARS
Onder het viertal is onder meer Paul Smeulders, de fractievoorzitter van GroenLinks in Provinciale Staten van Noord-Brabant. DWARS, de jongerentak van GroenLinks, reageerde later woensdagavond geschrokken en opgelucht. ,,Wij zijn heel erg blij om te horen dat Eline, Jaap, Joa en Paul in orde zijn. Zij hebben vanmiddag een berichtje gestuurd dat ze allemaal in Dar Es Salaam zijn aangekomen. Waarschijnlijk zullen ze snel terugvliegen naar Nederland.''

Twitter
Tweede Kamerlid Jesse Klaver reageerde via Twitter: ,,Vreselijk geschrokken maar opgelucht en dankbaar dat onze collega's en vrienden in orde zijn! Wat een verschrikkelijk ongeluk.''

Veerboot
Het is nog onduidelijk of er nog meer Nederlanders aan boord waren en of er mogelijk Nederlanders zijn omgekomen bij de ramp. De veerboot met 280 opvarenden zonk uit de kust van de Tanzaniaanse archipel Zanzibar in slecht weer.

31 doden
Een politiefunctionaris van het Afrikaanse land zei dat er zeker 31 doden zijn gevallen, onder wie zeker twee Europeanen. Ook zijn er zeker 13 buitenlanders in het ziekenhuis beland. Anderzijds zijn er 149 opvarenden gered uit de Indische Oceaan. Hoeveel buitenlanders er precies aan boord waren van de veerboot is niet duidelijk.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joy ! op

Sekteleden gaan liefst met elkaar op pad, bij Groen Links zijn dat verre vliegvakanties, is goed voor het milieu.
Door J. Kop op
Nou, Alfred heeft - zoals het de ware GroenLinkser betaamt - weer een staaltje van zijn morele superioriteitsgevoel ten beste gegeven.


Het hart gelucht, het geweten schoon en met opgeheven hoofde verder.


Jodocus Kwak zou er jaloers op zijn...
Door Alfred op
Beste J. Kop,

I rest my case!

Wat uw tirade te maken heeft met een ongeluk waar vele doden bij gevallen zijn kan ik niet volgen. Ook u geen teken van medeleven.

Is het stuitend dat een mens meeleeft met het lot van de getroffenen..... Nou OK dan.... waarvan akte. Ik heb daarover een andere mening. Overigens staat er dat ik het jammer vind en ik verlies me niet in een scheldpartij.

Het gaat hier om mensen die met vakantie zijn en getroffen zijn door een vreselijk ongeluk.

Jammer dat je mensen niet hun veilige vakantie gunt, want zo lijkt het nu. Ik geloof niet dat deze mensen u persoonlijk uw vakantie hebben misgund, of wel? Hebben ze u iets misdaan waarom u ze zó bejegent? Kent u deze mensen? Is Tanzania niet gewoon een prachtig land waar je nog van de natuur en wildlife kunt genieten? Waaruit blijkt dat GroenLinksers dat verbieden...nergens..helemaal nergens. En u weet dat best ook wel. Maar kennelijk is er iets anders aan de hand.

Toch jammer dat ook u geen woord wijdt aan de nabestaanden en de getroffenen, maar begint over wat ene Duyvendak ooit eens in een ver verleden heeft gedaan. Bij de SP zou hij trouwens een held zijn. Want hij heeft voorkomen dat er een 2e kerncentrale bijkwam. Bij een andere partij zou hij geroem(er)d zijn ;>). Kijk maar naar Christa van Velsen.

En eerlijk gezegd vind ik niet dat u het recht heeft om zo tegen me uit te vallen. Ik ken u niet en ik heb niet op u gereageerd.

Bent u nu een gelukkiger mens geworden nadat u uw gal heeft gespuid?

Ik wens en gun u het allerbeste.


Door J. Kop op
Alfred: houd je niet van de domme, man. De vraag "wat deden die GroenLinksers daar" is uiterst relevant. Want GL-ers staan continue met het vingertje klaar om anderen te wijzen op hun gedrag. Maar in hun vermeende superieure moraliteitsgevoel denken ze daar zelf boven te staan. Zelf geef je in je 2e comment ook blijk van dat stuitende gedrag.

Zelfs Wijnand Duijvendak, toch niet de eerste de beste, zegt in zijn boek dat zijn partijgenoten opvallend vaak met het vliegtuig reizen. Het vervoermiddel dat met afstand het meest vervuilend is. Maar GroenLinksers vinden nu eenmaal dat zij dingen mogen doen, die ze anderen willen onthouden.

GroenLinks is de vleesgeworden hypocrisie. Gelukkig lijkt de partij, als de peilingen tenminste uitkomen, zo goed als worden weggevaagd. Blij toe !
Door Alfred op
Nabrander:


Jammer dat reaguurders vergeten de slachtoffers / nabestaanden van deze ramp hun medeleven te tonen en blij te zijn voor de overlevenden en ze behouden thuisreis te wensen.

Gemiste kans!
Door Alfred op
Wat GroenLinks daar doet? Uh...gaat het ons wat aan? Of zijn er reisbeperkingen voor GroenLinksleden? Of moeten leden van GroenLinks ook al verantwoording afleggen over hun vakantiebestemming.

Waar staat dat het op kosten was van ontwikkelingssamenwerking? Ik zie het nergens staan. Wat de toegevoegde waarde van dit artikel was dat het om o.a. een fractievoorzitter gaat. Dat past binnen het kader van BinnenLands Bestuur. Als het een minister betrof zat het in het 8-uur Journaal, maar dat weet u best!

Wat een wonderlijke vragen zijn dat nu weer van reaguurders.
Door Gerrit (adviseur) op
Op kosten van ontwikelingssamenwerking. Wat is anders de toegevoegde waarde van dit bericht.
Door contrabuis op
wat deed groenlinks daar?

Vacatures

Van onze partners