of 61441 LinkedIn

Laatste wethouders Meerssen treden af

De laatste twee overgebleven wethouders van Meerssen zijn ook afgetreden. In Meerssen heerst onrust sinds de zelfmoord van wethouder Jo Dejong naar aanleiding van de tongzoenaffaire.
2 reacties

De twee overgebleven wethouders van de gemeente Meerssen zijn dinsdagavond afgetreden. Ze deden dat tijdens een extra gemeenteraadsvergadering. 

Te weinig draagvlak
Wethouder Maureen Gubbels van de PJD en CDA'er Giel Dolmans concludeerden dat ze te weinig draagvlak hebben in de raad na het uit elkaar vallen van de coalitie maandag. 
Waarnemend burgemeester Hans Schmidt gaat een informateur aanstellen om te zoeken naar een nieuwe coalitie.

Tongzoenaffaire
De raad vergaderde dinsdagavond onder grote publieke belangstelling over de commotie die ontstond na de 'tongzoenaffaire' rond voormalig wethouder Jo Dejong. Die moest aftreden nadat hij een vrouwelijke ambtenaar tijdens carnaval tegen haar wil een tongzoen probeerde te geven. Vervolgens sprak de gemeenteraad uit nooit meer met Dejong te willen samenwerken. Vlak daarna pleegde hij zelfmoord.

Onafhankelijk onderzoek
De gemeenteraad besloot een onafhankelijke commissie in te stellen van externe deskundigen. Die gaat onderzoeken wat er precies gebeurd is rond de gewraakte tongzoen en de daarop volgende gebeurtenissen, die leidden tot de zelfmoord van Dejong en het uit elkaar vallen van de coalitie.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Elsemieke op
"Geen draagvlak" lijkt mij een understatement van het jaar! Maar: opgeruimd is netjes in dit geval!
Door Stef (Limburger) op
Er zal in Meerssen eerst volledig schoon schip gemaakt moeten worden.
De gouverneur moet daarom de burgemeester ontslaan en een andere waarnemer benoemen die de winkel beheert tot aan de verkiezingen van maart 2014. Pas met aantreden nieuwe raad kan weer een coalitie worden gevormd. Nu zit er nog te veel oud zeer bij de fracties hetgeen vruchtbare samenwerking onmogelijk maakt.