Advertentie

‘Kritische denkers’ adviseren burgemeester Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat zich de komende twee jaar adviseren door een klankbordgroep die bestaat uit, wat hij noemt, kritische denkers van divers pluimage.

27 juli 2021
aboutaleb-.jpg

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat zich de komende twee jaar adviseren door een klankbordgroep die bestaat uit, wat hij noemt, kritische denkers van divers pluimage.

Vogelvlucht

De acht groepsleden zijn vanuit hun werk betrokken bij de stad, ieder vanuit hun eigen expertise en ervaring, meldt de gemeente maandag. ‘In mijn functie kijk ik vaak in vogelvluchtperspectief naar de stad en regio, naar de grote uitdagingen waar we voor staan. Maar juist op straat- en buurtniveau kunnen we stappen zetten die een groot verschil maken voor de mensen die er wonen’, aldus de burgemeester. Onder de acht Rotterdammers aan wie advies gevraagd wordt zijn auteur en programmamaker Ernest van der Kwast en pedagoog Mariëtte Lusse van Hogeschool Rotterdam.

 

Derde termijn

Aboutaleb (59) is sinds januari 2009 burgemeester van de gemeente Rotterdam. Hij is de tweede bestuurder in de geschiedenis van de stad die voor een derde termijn is benoemd. Bram Peper, die aantrad in 1982, begon ooit aan een derde termijn maar maakte die niet af omdat hij in 1998 minister van Binnenlandse Zaken werd in het tweede kabinet-Kok.

 

Twee keer per jaar

Bij het ingaan van zijn derde ambtstermijn, begin dit jaar, gaf Aboutaleb al aan dat hij ten minste twee keer per jaar met de klankbordgroep van gedachten wil wisselen over Rotterdam en het burgemeesterschap. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / Jeugdzorg
Wat maakt Aboutaleb goed? Is het zijn technische achtergrond? Toch de aanwezigheid van een bepaald abstractieniveau? Dat het gemiddelde lul ijzer met alfa opleiding niet heeft?
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Hij is inderdaad heel goed. Het is duidelijk dat naast zijn technische vaardigheden ook zijn Alfakwaliteiten goed ontwikkeld zijn.
Advertentie