of 58952 LinkedIn

Kritiek op college en raad IJsselstein

De gemeenteraad en het college van IJsselstein zijn te veel met zichzelf bezig. Dat blijkt uit een digitale enquête onder 1.500 IJsselsteiners. Bijna de helft daarvan is kritisch over het gemeentebestuur.

College en gemeenteraad van IJsselstein zijn te veel met zichzelf bezig. Dat blijkt uit een digitale enquête onder 1.500 IJsselsteiners. Bijna de helft daarvan is kritisch over het gemeentebestuur. Zeventig procent van de inwoners wil meer bij het gemeentelijke beleid worden betrokken.

Inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur moeten de handen in een slaan om IJsselstein aantrekkelijker te maken, vindt ruim 90 procent van de respondenten. Bijna 80 procent wil een meer actieve rol van de gemeente. De afgelopen jaren zijn er diverse colleges gesneuveld, over de – inmiddels beëindigde – samenwerking met Montfoort.

 

De enquête is de opmaat naar drie bewonersavonden om met inwoners verder te praten over samenwerking, wonen en binnenstad en ondernemen. Er is ook gesproken met dertig actieve bewoners. De resultaten van de enquête, de verdiepende gesprekken en de bewonersbijeenkomsten worden begin volgende maand gepresenteerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.