of 61441 LinkedIn

Kritiek op afscheidsreceptie van 40 duizend euro

Vanuit de PVV is er kritiek op de dure afscheidsreceptie voor gedeputeerden Andries Greiner (CDA) en René van Diessen (VVD). De fractie is verbijsterd over de 40000 euro die de provincie voor het afscheid uit trekt.
14 reacties
Een ferme handdruk en een boekenbon. Als het aan de PVV Flevoland ligt is dat ruim voldoende voor het afscheid van de gedeputeerden Andries Greiner (CDA) en René van Diessen (VVD). De statenfractie zegt tegen Omroep Flevoland dan ook verbijsterd te zijn over de 40 duizend euro die de provincie voor de afscheidsreceptie uit trekt.

Catering
Volgens provinciewoordvoerder René Schipaanboord is de 40 duizend euro een ‘kaderstelllend bedrag’ en zal de uiteindelijke rekening tussen de 35 en 37 duizend euro worden. ‘Het is een normale receptie, ook nog redelijk sober,’ aldus de woordvoerder. ‘Een groot deel van de kosten zit in de catering, zo’n 16 duizend euro. Verder zit het bedrag in onder andere het geluid, muziek, de uitnodigingen, een fotograaf, beveiliging en natuurlijk de schoonmaak.’

Netwerken
Volgens de provincie is de afscheidsreceptie is niet alleen bedoeld om de gedeputeerden uit te zwaaien. ‘Het is ook een gelegenheid om te netwerken,’ legt de woordvoerder uit. ‘Er zijn zo’n 1400 mensen uitgenodigd waar de gedeputeerden de afgelopen jaren mee hebben gewerkt. We verwachten dat zeker de helft daarvan aanwezig zal zijn.’

Bon
Een boekenbon is wat de woordvoerder betreft dan ook geen optie als afscheidskado: ‘Je geeft een directeur van een bedrijf  toch ook geen bon voor zijn vertrek?’

Niet bereikbaar
De afscheidsreceptie is op 19 mei. De PVV-statenleden waren dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (ex-ambtenaar) op
Sam, die PVV'ers zijn overdag niet bereikbaar, ze moeten werken voor de kost!
Door Luc op
Laten er eens 1.000 mensen komen, dat is zelfs een redelijk hoge inschatting voor dit soort gelegenheden. Niet iedereen is in staat om te komen simpelweg.
Een paar drankjes per persoon, € 10,00, voor € 6,00 per persoon hapjes, € 2.000 zaalhuur, € 2.000 geluid en wat verlichting en € 300 beveiliging. Totaal ca. € 20.000.

Ik denk zelfs dat ik aan de hoge kant zit.
Door partyganger op
Dit mentaliteitje van potverteren en jezelf feteren heb ik als ambtenaar om me heen ook zien bloeien. Tonnetje hier, tonnetje daar. Want daar hebben gedeputeerden, wethouders en ambtenaren "recht op" - volgens henzelf.

Strakke pakken, de champagneglazen trots in de hand. Zij zijn dus iemand! Als pauwen zo trots consumeren ze liflafjes aan prikkertjes. Netwerken op dit soort bijeenkomsten... dat heeft echt niets met het algemeen belang te maken, uitsluitend met eigen ego en carrièrejacht. Gezien worden...

Ik ben geen fan van de PVV. Maar als de PVV nodig is om dit mentaliteitje weer een beetje met de voetjes op de aarde te brengen, dan is dat een plus voor de PVV. Wel jammer dat al die weldenkende partijen dit balkje in hun eigen oog niet zien.
Door angelo op
ik zou hem niet doen
Door K.Kok op
Werkelijk Sam Schoenen, even een feestje geven van 40.000 euro, en dan met droge ogen beweren dat het nog meevalt.

Als u er weet van heeft dat het elders nog gekker kan dan moet u zich schamen dat u dat niet eerder bekend heeft gemaakt.

Maar waarschijnlijk bent u zelf ook van het type sociaal categorie A en denkt u bij iedere tweede gedachte "graai"

En dat u dan nog het lef heeft om te vragen hoe het gaat in andere Europese landen, het is verdorie geld wat bijeen is gebracht door mensen die er krom voor liggen, ga u schamen potverteerder!
Door P. de Jong (Consulent AO/IC) op
Een eenvoudig rekensom: de helft van 1400 is 700; als ik het bedrag van € 35.000,00 deel door 700 komen de kosten per deelnemer op € 50,00 p.p. Bij een dergelijk afscheid worden wat drankjes en hapjes genuttigd. Als ik dit raam op € 10.000,00 gaat er een bedrag van € 25.000,00 naar de andere zaken. De opdrachtgever voor de receptie heeft naar mijn mening niet kritisch naar de bijkomende kosten gekeken die zeker aanzienlijk lager hadden kunnen zijn. Weer een voorbeeld van een overheid (lees ook ambtenaar) die zich er niet van bewust is dat het wel een pondje minder kan. Om afgesproken bezuinigingsdoelen te halen wordt er op andere zaken bezuinigd waardoor in het algemeen de burger als subsidieontvanger of als belastingbetaler voor opdraait.
Door TIP! (...) op
Dat Jakhals gewoon geen reactie geeft als geleuter over taaltechnische weetjes. Niets zinnigs over het onderwerp te melden, gewoon geen reactie geven!
Dat gezegd hebbende, geef ik in deze de PVV (en willekeurig wie anders) groot gelijk om dergelijke praktijken aan de kaak te stellen. Netwerken doe je maar op eigen kosten en niet op die van mij (lees: de maatschappij). Wil ik investeren in mijn netwerk dan kost mij dat tijd, geld en energie. Een afscheid staat in het teken van tabee en niet om voor deze afscheidnemende mensen een speelveld te verzorgen voor de toekomst. De maatschappij is terecht kritisch in deze tijd waar van de maatschappij wordt verwacht te bezuinigen!
Houdt nou eens op met al die ouderwetse kitserigheid onder de noemer van netwerken of "passend" afscheid. Wethouders zijn inderdaad geen bestuurders op directieniveau, ze zijn door de maatschappij bekostigd, de maatschappij heeft in hen geinvesteerd en zij gaan nu verder. Hoe andere landen hiermee omgaan is in het geheel niet interessant. Je kiest voor een publieke taak en publiek geld en het publiek moet bezuinigen. Daarom ook de publieke vertegenwoordiging!
Door Jak (hals) op
Sam, het is inderdaad tobben, een reactie schrijven. Ik tel minstens 10 spelfouten in je stukje. Bij jouw afscheid is zelfs een boekenbon nog te veel betaald.
Door Willem (Weldenkend mens) op
Ik haat de PVV, maar moet ze hier toch groot gelijk geven. Wat een waanzin, zo'n bedrag en het dan ook nog 'sober' noemen! Voor veel mensen is het een jaarsalaris. En wat een gelul, de mogelijkheid tot netwerken. Moet je dat op deze manier faciliteren? Inderdaad, een handdruk, een boekenbon - vooruit één glaasje - en dan heel snel wegwezen.
Door Mijnte (adviseur) op
Dus een netwerk-bijeenkomst is enkel en alleen gericht op de persoonlijke carrière? Zou het niet kunnen dat je door een goed netwerk als bestuurder gewoon veel beter kunt functioneren en dus veel meer voor je provincie of gemeente kunt betekenen?

En zou een dergelijke bijeenkomst ook niet een aardig visitekaartje voor de provincie zijn?

En wat hebben deze gedeputeerden voor de provincie verdiend?

Ik wil niet zeggen dat 40.000 Euro weinig geld is, of dat het niet goedkoper kan, maar het gaat mij echt te ver om te zeggen dat dit geld allemaal nutteloos over de balk gesmeten wordt.