of 63082 LinkedIn

Krimpense gemeenteraad: 'Houd het hoofd koel'

Kerkgangers in Krimpen aan de IJssel negeerden de oproep van de gemeente om de kerkdienst digitaal te houden.
Kerkgangers in Krimpen aan de IJssel negeerden de oproep van de gemeente om de kerkdienst digitaal te houden.
1 reactie

De gemeenteraad in Krimpen aan den IJssel roept in een gezamenlijke verklaring de inwoners op om het hoofd koel te houden. De verklaring, waarin ook geweld tegen journalisten en kerkgebouwen wordt veroordeeld, is dinsdag verstuurd nadat in de ochtend iemand met vuurwerk de voorkant van de Mieraskerk heeft beschadigd.

Verdraagzaamheid
‘De coronacrisis eist veel van ons allemaal’, stellen de negen fracties in de gemeenteraad. Ze doen een dringend beroep op alle inwoners om eensgezind de crisis te lijf te gaan en de maatregelen te respecteren. ‘We roepen iedere inwoner van Krimpen aan den IJssel op om rust en kalmte te bewaren. Laten we het hoofd koel houden en verdraagzaamheid creëren door het gesprek met elkaar aan te gaan.’ De gemeenteraad laat verder weten dat ‘geweld tegen pers, geweld tegen kerkgebouwen en de verheerlijking van geweld’ onacceptabel is. ‘Geweld mag nooit de oplossing zijn!’

Mishandeling
Het vuurwerkincident volgt op de mishandeling van een verslaggever van RTV Rijnmond, die zondag werd geschopt en geslagen toen hij bij de kerk was waar honderden mensen naar de kerkdienst kwamen. Voor het geweld tegen de journalist is een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Voor het afsteken van het vuurwerk zijn nog geen arrestaties verricht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
Het is een delicate kwestie, maar de vrijheid van Godsdienst geeft mensen de vrijheid om te discrimineren, mensen uit te sluiten en gezondheidsprogramma's te negeren. In een seculier land als Nederland stuit dat op steeds meer onbegrip. Wanneer stoppen we met toestaan dat onder het mom van godsdienstvrijheid kinderen fatsoenlijke scholing en gezondheidszorg wordt onthouden? En dat discriminatie in naam van God of Allah wel mag bestaan? Mag inderdaad hopen dat Zeegers niet in een volgend kabinet gaat zitten, alleen daarom hoop ik dat Rutte blijft.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners