Advertentie

Krimp in grensgebieden, Randstad voller

De Nederlandse bevolking is gegroeid in de noordelijke Randstad en de regio’s rond Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Assen en Groningen. In verschillende grensgebieden stagneerde de groei of kromp de bevolking zelfs.

27 december 2010
Meer Nederlanders
Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Nederlandse bevolking groeide tussen 2005 en dit jaar met 269.000 mensen, dat is 1,6 procent.

Aantrekkingskracht

De afgelopen vijf jaar groeide het aantal inwoners van de stad Utrecht met ruim 30.000. In Amsterdam kwamen er 25.000 mensen bij. Een belangrijke oorzaak van de groei is de aantrekkingskracht van groeigebieden op buitenlandse immigranten en Nederlanders uit andere regio’s. Dit gold vooral voor de regio’s in het noordelijk deel van de Randstad, de regio Den Haag en de stad Groningen en omgeving.


Buitenland
De grensgebieden waar de bevolking krimpt, blijken vooral inwoners te verliezen aan andere grensgebieden en het buitenland. Dit geldt voornamelijk voor Oost-Groningen, Twente, de Achterhoek en Zuid-Limburg.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie