of 59147 LinkedIn

Kort geding om nieuw tentenkamp Ter Apel

Als de rechter beslist dat de APV niet geldig is, kan er zomaar een nieuw tentenkamp naast het asielzoekerscentrum verrijzen.
1 reactie

Voor de rechtbank in Groningen dient vrijdagmiddag een kort geding tegen de noodverordening die de gemeente Vlagtwedde heeft uitgevaardigd om een nieuw tentenkamp in Ter Apel onmogelijk te maken.

Terugkeren
Dat meldde advocaat Marcel Schuckink Kool, die optreedt namens enkele actievoerders. Als de noodverordening van tafel gaat, is de kans groot dat uitgeprocedeerde asielzoekers terugkeren naar Ter Apel om daar te protesteren tegen hun dreigende uitzetting.

Ontruiming
Woensdag werd een groot tentenkamp van deze groep op last van burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde, waaronder Ter Apel valt, met een grote politiemacht ontruimd. De rechter oordeelde donderdag in een een ander kort geding dat de ontruiming onnodig en ,,disproportioneel'' was.

Enige weiland met noodverordening

De noodverordening verbiedt dat uitgeprocedeerde asielzoekers hun tenten op het terrein voor het azc in Ter Apel opnieuw kunnen opslaan. De politie kan dan direct optreden. Volgens Vluchtelingen op straat, een organisatie die opkomt voor uitgeprocedeerde asielzoekers, is het terrein ,,het enige weiland in Nederland waar een noodverordening geldt''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door op straat en in de wei op
Het zijn helemaal geen vluchtelingen, ze moeten terug naar huis.