Advertentie

Koppen rollen na BING rapport Rotterdam

Het BING rapport over vriendjespolitiek in de Rotterdamse deelraad Feijenoord eist zijn tol. PvdA-deelraadslid Serdar Çiçek is afgetreden en plaatsvervangend voorzitter René Kronenberg (PvdA) beraadt zich op zijn positie.

30 juni 2013

Het rapport dat vrijdag verscheen over vriendjespolitiek door PvdA'ers in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord eist zijn tol. Plaatsvervangend voorzitter René Kronenberg (PvdA) beraadt zich op zijn positie.

Afgetreden
De NOS en de regionale omroep RTV Rijnmond meldden zondagavond bovendien dat PvdA-deelraadslid Serdar Çiçek aftreedt vanwege de affaire. Hij zou ook zijn partijlidmaatschap hebben opgezegd.

Oneigenlijke druk
In het rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) concluderen de onderzoekers onder meer dat de voorzitter van de deelgemeente, PvdA'er Seyit Yeyden, oneigenlijke druk heeft uitgeoefend op een ambtenaar. Een deelraadslid stemde mee over financiering van het re-integratiebureau waarvoor hij zelf werkte. Dergelijke belangenverstrengeling is wettelijk verboden.

Luchtje
BING onderzocht in opdracht van de deelraad acht zaken waar mogelijk een luchtje aan zat.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Eric de Kluis
Aangezien de discussie onder dit artikel niets meer te maken had met het onderwerp van het bericht waaronder ze waren geplaatst, hebben wij deze verwijderd. Reacties zijn welkom, maar wij verzoeken u dringend om de reactiemogelijkheid niet te gebruiken als persoonlijk chatkanaal.

Eric de Kluis, hoofdredacteur Binnenlands Bestuur
Henri Okken / Klokkenluider corruptie misbruik praktijken Hoogeveen &Drenthe.
Soms kan de waarheid hard zijn !, en zou de Overheid deze graag onder stoelen of banken schuiven. Maar het volk heeft er langzamerhand de buik van vol !. Boeven horen achter de tralies, en de slachtoffers horen beschermd te worden !. Dit is de taak van de Overheid !. Vriendelijke groet, H. Okken. klokkenluider misbruik praktijken Alescon, corrupte Hoogeveen Drenthe.
Advertentie