of 59250 LinkedIn

Kogelbrief bezorgd bij gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze heeft een kogelbrief ontvangen. De dreigbrief richt zich tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch, dat onder de gemeente Bernheze valt.
1 reactie

Bij de gemeente Bernheze is een kogelbrief bezorgd. De dreigbrief richt zich tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch, dat onder de gemeente Bernheze valt.

Herkomst onbekend
De kogelbrief is woensdag bezorgd, meldt de politie donderdag. Het is niet duidelijk aan wie de brief gericht was. De politie onderzoekt de herkomst, mensen die er meer over weten worden "met klem verzocht" zich te melden. Maandagavond waren al rellen uitgebroken in Heesch tijdens een demonstratie tegen de komst. Een groep demonstranten keerde zich tegen de politie en gooide met vuurwerk, stenen en eieren.

Maatregelen informatiebijeenkomst

Donderdagavond is opnieuw een informatiebijeenkomst over de mogelijke komst van een azc voor inwoners van Heesch. Daar hebben zich al een maximum van 750 mensen voor aangemeld, liet de gemeente weten. Samen met de politie zijn "bepaalde maatregelen afgesproken", maar het is niet bekendgemaakt wat die inhouden.

Constructieve gesprekken

Dinsdag was er ook een bijeenkomst. Daar zijn volgens burgemeester Marieke Moorman "goede en constructieve" gesprekken gevoerd met de inwoners. Wel is er sinds dinsdagavond een noodverordening van kracht in verband met de bijeenkomsten. 'Deze noodverordening geeft de politie extra maatregelen om de openbare orde te handhaven. De politie mag op basis van de verordening onder andere preventief fouilleren', aldus de gemeente op de website.

Het gemeentebestuur wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Waarom werd dit geopenbaard door de politie? Olie op het vuur? Wacht dan tenminste tot na opheffing van de noodverordening.