of 64120 LinkedIn

Kinderen willen geen begeleiding meer langs AZC

Er is geen behoefte meer aan beveilig voor de schoolkinderen die langs een AZC in Loon op Zand moeten fietsen. Hun ouders eisten bewaking uit angst voor asielzoekers. De kinderen hebben aangegeven dit niet meer te willen.
10 reacties

De gemeente Loon op Zand heeft de begeleiding van scholieren die langs de vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel fietsen nu al gestopt. Reden is dat de kinderen geen behoefte hebben aan de begeleiding, bevestigde wethouder Wil Ligtenberg van de Brabantse gemeente vrijdag na berichtgeving door Omroep Brabant.

 Wens ouders

,,In de loop van de week is gebleken dat de kinderen weinig behoefte aan de begeleiding hebben'', zei Ligtenberg. ,,De grond is weg.'' De gemeente had vrijwilligers bereid gevonden om met de scholieren mee te fietsen langs de opvanglocatie naar het speciaal onderwijs in Waalwijk. Die wens kwam van de ouders van de kinderen, die vreesden voor onveilige situaties. Woensdag en donderdag maakten nog zes kinderen gebruik van de begeleiding, vrijdag was er niemand meer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Richard van Havezaat op
Wat een zielige reacties hier zeg...ziekmakende stereotypen en oneliners. Er vinden jaarlijks zo'n (kleine(?)) 10.000 zedendelicten plaats, maar uiteraard gebeurt dat alleen door asielzoekers en "allochtonen".
Dat ze dom bent dat te denken en "handelt", tja het is niet anders, maar het hier dan ook nog tentoonspreiden door zo te reageren.......
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Het ging hier om kinderen uit het speciaal onderwijs. =Organisatie van het speciaal onderwijs www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/passend...d/spe … Het speciaal onderwijs is er voor leerlingen die specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij een handicap, chronische ziekte of stoornis hebben. Er zijn speciale basisscholen en speciale scholen voor voortgezet onderwijs.Het speciaal onderwijs bestaat uit 4 clusters:Cluster 1: blinde, slechtziende kinderen;Cluster 2: dove, slechthorende kinderen;Cluster 3: verstandelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen;Cluster 4: kinderen met stoornissen en gedragsproblemen. =Aangenomen moet worden, dit ontbreekt in het verhaal, dat het kinderen uit cluster 3/4 betreft. Wat een heerlijke naïeve vrouwen hebben we toch onder ons dat ze niet willen zien dat ouders verantwoordelijk zijn, zeker voor kinderen die naar het speciaal onderwijs moesten.
Door Sjaak (Waakzaam burger) op
Schoolkinderen zijn bang gemaakt en vluchtelingen zijn gestihmatiseerd. En, gelukkig, reagren de kinderen zelf verstandig.
Door Jeannette op
pfff, kinderen hebben zelf ook geen behoefte aan ouderlijk toezicht tijdens uitgaan, computergebruik enz. Helaas blijkt ook hierin dat het regelmatig fout gaat met de overschatting van de jeugd dat zij het zelf wel kunnen. Volgens mij is het nog steeds de ouder/verzorger die beslist hoe en op welke manier je je kinderen behoed voor externe problemen. Vreemd en zeker gezien de recente ontwikkelingen om hier zo makkelijk over te denken. Dit is niet de kinderen kwalijk te nemen, maar wel de verantwoordelijken. Ik hoop dat er niets gebeurd de komende tijd.
Door t. faber op
Het bewijs is inmiddels geleverd. Nederland en de rest van West-Europa worden inmiddels gegijzeld door de muzelmannen die eeuwen geleden voor de poorten van Wenen stonden. Dankzij onze politiek correcte elite die de afgelopen decennia de eigentijdse versie van het Paard van Troje heeft binnengehaald.
Door Alexander op
De kinderen zijn verstandiger dan hun ouders en lokale politiek. Dat belooft een mooi politiek klimaat in deze gemeente als ze oud genoeg zijn om gekozen te worden.
Door anneke nusselder (buurvrouw Ijsselhallen Zwolle) op
Wat ook grote onzin was dat ook. Angsthazerij. Gelukkig zijn de kinderen zelf verstandig.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Verstandige beslissing wethouder.Zorgen bewoners serieus nemen.Samen oplossen.
Door Willem op
Zo zie je maar weer, een hoop gedoe om... Ja, wat eigenlijk?