of 64621 LinkedIn

Kerncentrale Doel veilig zegt burgemeester Borsele

‘Uit de informatie die ik tot nu toe heb gekregen, ga ik niet zeggen dat de centrale dicht moet. Dat kan ik niet zeggen’ aldus Gelok donderdag in het NOS Radio 1 Journaal. Het Nederlandse kabinet heeft juist grote zorgen over de veiligheid van de Belgische centrales en minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) heeft België gevraagd ze tijdelijk te sluiten.
3 reacties

Volgens de burgemeester van Borsele, Jaap Gelok, is de kerncentrale in het Belgische Doel veilig. Op grond van veiligheidsrapporten die hij heeft gelezen, vindt Gelok dat de centrale, die vlak bij Borsele staat, niet dicht hoeft.

Dezelfde rapporten
‘Uit de informatie die ik tot nu toe heb gekregen, ga ik niet zeggen dat de centrale dicht moet. Dat kan ik niet zeggen’ aldus Gelok donderdag in het NOS Radio 1 Journaal. Het Nederlandse kabinet heeft juist grote zorgen over de veiligheid van de Belgische centrales en minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) heeft België gevraagd ze tijdelijk te sluiten. Gelok zegt dat hij over dezelfde rapporten beschikt als Schultz. ‘Voor zover ik kan beoordelen zijn de centrales veilig. 100 procent veiligheid bestaat niet in het leven.’

Gevoelens en sentiment
Volgens Gelok is de discussie over de kerncentrales bij de zuiderburen nog nooit zo hevig geweest in Nederland. ‘Het gaat vooral om gevoelens en sentiment. Daar probeer ik zoveel mogelijk vandaan te blijven’. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans B (gepensioneerd ambtenaar) op
Zou Gelok bang zijn, dat de Belgen gaan vragen om ook Borsele te sluiten. Daar waren eerder toch ook problemen met de veiligheid!?
Door Stijn Stolk op
@p: Als er iemand het recht heeft zich er in te mengen, dan wel burgemeester Jaap Gelok. In zijn gemeente staat nl. de enige kerncentrale van Nederland.
Door p op
Ook nog een mening over Bpost?

Misschien moet Gelok zich er maar niet in mengen. Het punt was dat de rapporten niet betrouwbaar waren en er moeilijk een uitspraak kan worden gedaan dan...

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners