of 64204 LinkedIn

Kerkrade: voorlopig geen lening aan Van Pol

Artist impression Kerkrade centrum compleet
Artist impression Kerkrade centrum compleet
4 reacties

De Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, die is gedagvaard in de corruptiezaak rond Jos van Rey, krijgt voorlopig geen lening van de gemeente Kerkrade. De gemeenteraad van die stad heeft woensdagavond besloten de lening van 23,5 miljoen euro te bevriezen.

Centrumplan
Het geld was bedoeld voor een complex in het centrum van Kerkrade. Daar moeten een nieuw winkelcentrum, appartementen, een bibliotheek en een theater komen. Van Pol kreeg geen geld van de banken, waarop Kerkrade zelf met geld over de brug wilde komen. De raad steekt daar nu een stokje voor.

Definitief besluit
De raad van Kerkrade wil weten wat de consequenties van de dagvaarding en mogelijke veroordeling van Van Pol zijn. Een extern adviseur gaat dat onderzoeken. Over een maand neemt de raad een definitief besluit. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hugo Merckx (bezieler patio palustre (Kerkrade)) op
wordt in beroep aangetoond : Beide (Van Rey - Roermond en Jo Bok -Kerkrade) zijn wethouders die zich onrechtmatig met een externe partij bezig houden en met als doel, en als gevolg, invloed op de besluitvorming van de gemeente te hebben.
Door H. Wiersma (gepens.) op
In verband met het voornemen van het verstrekken van de beoogde geldlening hoog tijd dat de provincie Limburg gaat ingrijpen. Gemeenten verstrekken geen geldleningen aan derden en al helemaal geen risicovolle geldleningen.
Door Cees op
Gemeente Kerkrade wil ook wel eens meedoen met de grote jongens en over een paar jaar gehoord worden in een parlementaire enquetecommissie....
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
"Van Pol kreeg geen geld van de banken, waarop Kerkrade zelf met geld over de brug wilde komen."; sinds wanneer gaat de gemeente - MET MAATSCHAPPELIJK GELD!!! - zich als bank gedragen richting projectontwikkelaars. Het wordt hoog tijd dat gemeentes zich gaan richten op hun core business en wanneer een bank al geen geld verleent, op basis van welke criteria meent een gemeente dat dan wel te doen; GELD ZAT?!?!!? Want waar verlies wordt geleden, wordt wel weer gehaald van de onuitputtelijke bron van de maatschappij?!?!? Ophouden hiermee! Een goede projectontwikkelaar weet donders goed hoe de broek hoog te houden en winst te halen en aldus verkooppraatje te maken richting banken. Moet genoeg signaal zijn lijkt me dat de bank dit in dit geval niet doet!

Vacatures

Van onze partners