of 59250 LinkedIn

Katwijkse PvdA'er wenst Wilders dood

De Katwijkse PvdA’er Willem den Hertog heeft op Twitter politicus Geert Wilders een hartaanval toegewenst.
11 reacties

De Katwijkse PvdA’er Willem den Hertog heeft op Twitter een doodsverwensing geschreven aan politicus Geert Wilders. Hij schreef dat hij hoopt dat 'Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links kamerlid)'. 

Dankbare volk
Op het bericht volgde nog een tweet: 'Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'Van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren’. Den Hertog verwijst daarmee naar de uitspraak van Wilders deze week dat áls er een kogel komt, deze van links komt 'met de letters PvdA op de zijkant' geschreven. Wilders zei dat naar aanleiding van uitspraken van PvdA-voorzitter Hans Spekman dat de PVV'er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

Verwijderd 

Den Hertog liet donderdag aan Omroep West weten dat het niet in hem was opgekomen om de tweets te verwijderen, maar kort daarna laat hij toch op zijn eigen account weten: 'Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen.'

Op het matje
De landelijke PvdA heeft de voorzitter van de partijafdeling in Katwijk inmiddels op het matje geroepen. De afdeling Katwijk distantieert zich van de uitspraak en komt later later donderdagmiddag bijeen in spoedberaad. PvdA-voorzitter Hans Spekman zei donderdag de tweets van Den Hertog afschuwelijk te vinden. 'Ze zijn misplaatst en fout. Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud.' Wilders noemt de tweets 'schokkend'. 'Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (bd) op
Q E D
Door Monique op
Liggen de formulieren al klaar op het politiebureau om aangifte tegen deze idioot te doen?
Door Rini op
Willem ten hartog is goed bevriend met moslims daarom! Kijk wel uit, dat Nederland niet uitpuilt met volle moskeeën komt......denk ook aan joden, Nederlanders, Hindoestanen en katholieken enzovoorts!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Dit is er eentje die echt gemist kan worden in zowel de politiek als in de PvdA; zonder wachtgeld wegwezen! Hoe kun je als "ambassadeur" zo'n idiote uitlatingen doen; niet ontslaan kost zeker stemmen en sorry is echt in deze NOOIT VOLDOENDE! Oprechte excuses behoren de heer Wilders toe - m.i. zelfs in de Kamer vanuit de partij in het openbaar!; tot dit peil gaan wij ons toch zeker NOOIT begeven!
Door Johannes (ambtenaar) op
Van het zelfde kaliber als Kwakman. Dom.
Door Martin (beleidsmedewerker) op
Zou de wijkagent ook bij deze meneer op bezoek gaan?
Door Cornelie (Mediator) op
Smakeloos deze reactie. En dat zit in de politiek! Oversekst en banaal. Is dit kenmerkend voor de PvdA Logisch dat ze geen kiezers meer over hebben.
Door Floor de Wit op
Katwijk is nogal gezegend met haat materiaal ten aanzien de PVV en meneer Wilders. De CDA-burgemeester van het dorp ging laatst ook al los op z'n ongestemde kerkorgel na de oproep tegen nog meer AZC's . Van die meneer droop ook de haat en afkeer af. Het stinkt behoorlijk in Katwijk en niet alleen naar rotte vis.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24918281/___W …

We gaan naar een steeds giftiger klimaat en ik vraag me af of dit soort mentaal en geestelijk geweld wel onbeantwoord mag blijven.
Door Bruggink op
Wat een uitspraak domme linkse kwakdoos
Door Christiene op
En dat zit in de regering? En doet dood verwensingen?!!!! Oppakken vast zetten nooit meer loslaten schaamteloos uitschot ,direct ontslag weg ermee achter slot en grendel ,doen ze bij ons ook met dit soort verwensingen en ook ik ben geen pvv aanhanger