of 64621 LinkedIn

Kathalijne de Kruif, ex-raadslid Stichtse Vecht, voor rechter

Kathalijne de Kruif, ex-fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht, moet op 24 augustus voor de eerste maal voor de rechter verschijnen. In de zaak zijn acht mensen opgepakt. Vier van hen zitten vast sinds half februari, toen de politie de bende oprolde.
6 reacties

Kathalijne de Kruif, ex-fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht, moet op 24 augustus voor de eerste maal voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van witwassen en valsheid in geschrifte in de tijd dat zij omging met verdachten die op grote schaal hennep hebben gekweekt en verkocht.

Afwachting rechtszak

In de zaak zijn acht mensen opgepakt. Vier van hen zitten vast sinds half februari, toen de politie de bende oprolde. Vier anderen, onder wie De Kruif, zijn op vrije voeten in afwachting van hun rechtszaak. De Kruif is na haar arrestatie vier weken vastgehouden. In die tijd legde ze haar politieke werk in Stichtse Vecht neer. De politica ontkent elke aantijging. Het OM denkt onder andere dat ze een boot heeft gekocht van crimineel verkregen geld. De zitting op 24 augustus is bedoeld om onderzoekswensen van alle partijen te regelen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is pas later, aldus het OM dinsdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel op
VVD wordt niet voor niets ook wel de Vermogens Veiligheids Dienst genoemd. En dan het liefst ten behoeve van het eigen vermogen natuurlijk. Dat is de hele filosofie van die partij in een notendop.
Door Gerard op
@Stephan. kom, kom. Er zijn de laatste jaren toch best veel incidenten met VVD-ers geweest. Dit is er één van. Jos van R uit Roermond... en zo nog een paar. Valt toch niet te ontkennen. Natuurlijk zijn er ook bij andere partijen misstappen. Maar ga nu niet zeggen dat daar veel meer misstappen zijn dan bij de VVD. daar maak je je nu echt niet geloofwaardig mee.
Overigens zijn de hoeveelheid misstappen van de laatste tijd wel reden geweest om intern meer aandacht aan integriteit te besteden. Dat dit nodig is, zegt ook al iets...
Door harrie kiekebosch (journalist) op
Dan moeten we fact checken! Zijn er lijstjes (te maken)?
Door Stephan op
Eens met Paul. Dit bericht over een pro forma zitting is non-nieuws. De lijst met sjoemelende, frauderende of stelende PvdA-ers beslaat vele pagina's. Een stuk langer in ieder geval dan die van VVD-ers die uit de bocht vliegen.
Door Jan op
Kortom, weer een echte VVD-er. Ja Paul, daar komen dit soort misstappen nu eenmaal veel vaker voor. De aard van het beestje he?
Door Paul op
De gretigheid waarmee BB schrijft over de misstappen van VVD-politici staat in schril contact met de zwijgzaamheid als politici van andere partijen uit de bocht vliegen. Zo is er de afgelopen maand aangifte gedaan (door de burgemeester nog wel) tegen een D66-raadslid uit Voorburg vanwege integriteitsschendingen. Niets over gelezen hier !