of 63606 LinkedIn

Kandidaat-raadslid moet excuses maken

Er is duidelijk sprake van belediging en een gebrek aan respect voor de politie, zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Daarom heeft de man een nieuw filmpje moeten uploaden waarin hij sorry zegt. Deze video moet zes maanden online blijven staan. Het OM legde de straf op in een zogeheten OM-hoorzitting, waarbij een zaak zonder tussenkomst van de rechter wordt afgedaan.
4 reacties

Een 33-jarig kandidaat-raadslid uit Dordrecht moet een boete betalen en excuses maken in een filmpje. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart zette de PVV'er een video online met grove beledigingen aan het adres van de politie, met teksten als 'fuck the cops'. Het filmpje werd door verschillende media opgepikt en veelvuldig bekeken.

Sorry zeggen
Er is duidelijk sprake van belediging en een gebrek aan respect voor de politie, zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Daarom heeft de man een nieuw filmpje moeten uploaden waarin hij sorry zegt. Deze video moet zes maanden online blijven staan. Het OM legde de straf op in een zogeheten OM-hoorzitting, waarbij een zaak zonder tussenkomst van de rechter wordt afgedaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
@Rob slewe (raadslid bloemendaal). Waarschijnlijk omdat het waar was.
Door J. de Niet (fin. adviseur) op
Dit verhaal sterkt mij alleen maar in de gedachte dat de PVV als basis frustratie heeft. In plaats van beginselen, levensovertuiging, geloof of wat dan ook. Het probleem is dat het overheidsbestuur er niet beter van lijkt te worden. Wat mij betreft had het hier niet bij een vermaning en rectificatie moeten blijven. Ontzegging uit actief en passief kiesrecht voor 10 jaar had van mij ook wel gemogen.
Door Ambtenaar op
Redelijk ondemocratisch dat dit incident buiten de rechter wordt afgedaan. Los van de inhoud bezien. Het o.m. zit immers in het zgn driehoeksoverleg en dat leidt nog wel eens in de praktijk tot vooringenomenheid en tunnelvisie.
Door Rob slewe (Raadslid bloemendaal) op
Bijzonder, in Bloemendaal kan je publiekelijk via radio 1 als gijzelnemer van de burgemeester worden neergezet en het OM heeft er tot op heden nog niets mee gedaan..